BMW Seria 5
München. BMW Seria 5 îşi continuă seria de victorii, în timp ce noul BMW Seria 1 se află abia la început. Acum, cele două modele au fost distinse cu "Auto Trophy 2011". Cititorii publicaţiei auto "Auto Zeitung" au desemnat noul BMW Seria 1 drept câştigător clar în clasa compactă, în timp ce BMW Seria 5 a fost alegerea numărul 1 în segmentul median superior. Rezultatele remarcabile înregistrate de BMW au fost completate nu numai de numeroasele clasări pe podium, ci mai ales de primirea "Quality Trophy". Acest trofeu este acordat de jurnaliştii publicaţiei "Auto Zeitung" în colaborare cu institutul de verificări tehnice Gesellschaft für Technische Überwachung (GTÜ). Ceremonia de decernare a premiilor "Auto Trophy 2011" a avut loc marţi, la Meilenwerk din Düsseldorf. Reprezentanţii constructorului de automobile premium din München - desemnaţi totodată să primească trofeele de la Barbara Schöneberger (prezentatoare TV) şi Volker Koerdt (redactor-şef "Auto Zeitung") - au fost preşedintele Consiliului Director BMW AG, Dr. Norbert Reithofer, împreună cu Dr. Klaus Draeger, director de dezvoltare, şi Ian Robertson, director de vânzări şi marketing.

BMW Seria 1
Victoria la clasă în "Auto Trophy" este cel de-al doilea premiu renumit pe care îl obţine noul BMW Seria 1, la doar câteva săptămâni după ce a fost distins cu "Golden Steering Wheel" de către "Bild am Sonntag" şi "Auto Bild". Impresia deosebită pe care modelul compact - lansat în septembrie - a creat-o atât asupra evaluatorilor profesionişti, cât şi a publicului larg se datorează în principal caracterului sportiv. Motoarele puternice cu tehnologie BMW TwinPower Turbo Technology şi tracţiunea spate a automobilului - o caracteristică încă unică în segmentul compact - garantează o plăcere a condusului inegalabilă. În acelaşi timp, îmbunătăţirile faţă de modelul anterior sunt reprezentate de confortul optimizat al călătoriei, spaţiul interior mărit şi dotările inovatoare. 28,2% dintre cititorii "Auto Zeitung" au ales BMW Seria 1 drept preferinţa principală între automobilele din clasa compactă.

BMW Seria 5 a dominat şi mai clar votul în segmentul median superior, prin cota de 37% din voturile exprimate. Acum, "Auto Trophy" se adaugă unei colecţii de trofee, şi aşa impresionantă. La nivel mondial, BMW Seria 5 este cel mai bine vândut automobil din acest segment. Atât versiunea Sedan, cât şi cea Touring întruchipează eleganţa şi flerul sportiv într-o armonie unică. BMW Seria 5 ocupă poziţia de lider în categoria sa şi în ceea ce priveşte nivelul de eficienţă. Cu începere din toamna anului 2011, modelul impresionează şi mai mult datorită gamei vaste de motoare noi şi noilor opţiuni.

Anul acesta, "Auto Trophy" a fost decernat pentru a 24-a oară. Peste 100.000 de cititori "Auto Zeitung" au participat la sondaj, exprimându-şi opţiunile cu privire la aproape 400 de modele din 29 de categorii. Cele mai de succes modele în această competiţie includ BMW Seria 1 Cabriolet, care a fost liderul categoriei sale la ultimele trei ediţii ale concursului şi a încheiat pe locul al doilea în acest an. Alte modele BMW care au fost clasate pe podium au fost BMW X3, BMW X1, BMW Seria 3, BMW Seria 6 Cabriolet şi BMW Seria 6 Coupé.

Marca BMW a primit şi un premiu special acordat de "Auto Zeitung" şi institutul de verificări tehnice Gesellschaft für Technische Überwachung (GTÜ) - "Quality Trophy 2011". Acest trofeu este o recunoaştere a calităţii şi fiabilităţii actualei game de modele, în care BMW Seria 1, BMW Seria 6 şi BMW Seria 7 au primit calificative excelente. Aprecierea se face pe baza rezultatelor oferite de inspecţia unui număr de aproape opt milioane de automobile, verificări efectuate de-a lungul ultimilor doi ani. De asemenea, s-au folosit şi informaţii din raportul de calitate şi service "Auto Zeitung".

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii