Cu 104 puncte din 168 posibile, Kangoo Z.E. a câstigat titlul atât de mult disputat Van of The Year 2012, devansând modele precum Iveco Daily, Fiat Ducato si VW Caddy. Prestigiosul trofeu a fost înmânat lui Jean-Marie Hurtiger, Director al Diviziei de Vehicule Utilitare Renault, în cadrul galei de deschidere a celei de-a 14-a editii a salonului International « Trailer » din Belgia. Pieter Wieman, presedintele juriului a declarat : « Cu Kangoo Z.E., Renault reuseste să transforme vehiculul electric într-o ofertă accesibilă clientilor de furgonete din Europa. Acest model are si o contributie majoră la protectia mediului înconjurător, una dintre cele mai importante probleme din domeniul transportului rutier de mărfuri ».

Jean-Marie Hurtiger a declarat. « Acest premiu răsplăteste eforturile echipelor Renault care s-au dedicat în ultimii ani proiectului Kangoo Z.E., unul din cele patru modele ale gamei electrice Renault. Compania în integralitatea sa a fost implicată în această aventură, fie că vorbim despre centrele de design, uzina de la Maubeuge sau echipele comerciale. Au acceptat această provocare într-un mod remarcabil, demonstrând determinare, creativitate, dar mai ales un spirit extraordinar de echipă.»

Kangoo Z.E., un vehicul comercial by Renault
Gama Renault, numărul 1 în vânzările de vehicule utilitare în Europa începând cu 1998, se extinde prin lansarea Kangoo Z.E., versiunea electrică a modelului Kangoo. Este prima furgonetă 100 % electrică integral produsă de un constructor în uzină. Kangoo Z.E. propune aceleasi capacitati de încărcare si aceleasi dimensiuni ca si varianta satermică, datorită amplasării bateriei sub planseu. Gama Kangoo Z.E. include 2 variante de lungime si 3 versiuni, toate produse în uzina MCA Maubeuge din Franta, pe aceeasi linie de productie ca si Kangoo termic. Este vorba despre Kangoo Z.E., Kangoo Z.E. Maxi 2 locuri si Kangoo Z.E. Maxi 5 locuri. Această diversitate vine în întâmpinarea unei multitudini de nevoi ale clientilor profesionali, dedicat atât transportului de mărfuri, cu un volum util de la 3 m cubi la 4,6 m cubi , cat si celui de persoane.

Primul model Renault Z.E. accesibil
Kangoo Z.E., primul model din gama Renault Z.E., are un pret de 20 000 € fără TVA în Europa (fără stimulent fiscal). In Franta, Kangoo Z.E. este propus la 15 000 € fără TVA datorită bonus-ului de 5 000 € oferit de stat. Bateria este închiriată începând cu 72 € fără TVA / lună pentru un contract de 36 luni si 10.000 km.

Sursa: Renault Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii