Filtru de ulei
Sursa foto: Mann Filter
Filtrele de ulei motor au rolul de a filtra toate impurităţile uleiului, prevenind astfel uzura motorului şi păstrând de asemenea calitatea lubrifiantului o perioadă cât mai lungă de timp, pentru a-i menţine proprietăţile de ungere nealterate. Ele au o anumită perioadă de funcţionare, specificată de constructorul motorului, după care trebuie înlocuite, odată cu uleiul. 
          
Cel mai mare duşman al motorului este murdăria din organele acestuia, provenită prin diverse căi, care contaminează uleiul. Acesta, antrenat din baia de ulei şi direcţionat sub presiune către părţile în mişcare din motor are rolul de a curăţa, răci, unge şi etanşa părţile componente ale motorului. Capacitatea lubrifianţilor moderni de a curăţa murdăria din motor este completată de rolul foarte important al filtrului de ulei de a reţine aceste impurităţi, protejând astfel motorul.
          
Uleiul de motor şi filtrul de ulei aferent trebuie schimbate împreună la un număr de kilometri sau la o anumită perioadă de timp, indicate de constructorul motorului. Dacă se schimbă doar uleiul de motor fără sa se schimbe şi filtrul, uleiul murdar va recircula prin motor, deoarece filtrul vechi nu va mai avea capacitatea de a mai curăţa uleiul.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii