Filtru de combustibil
Sursa foto: Mann Filter
Una dintre cerinţele de bază pentru funcţionarea optimă a unui motor este un combustibil curat. Pentru aceasta este nevoie de un filtru de combustibil de calitate. Acesta are rolul de a filtra combustibilul care intră în sistemul de injecţie sau în carburator.   
          
Particulele de praf din combustibil duc la uzura accentuată a sistemelor de injecţie, de asemenea apa din combustibil poate cauza şi ea probleme în instalaţia de alimentare, producând fenomene de coroziune. Toate aceste lucruri conduc la o creştere considerabilă a consumului de combustibil şi la scăderea performanţelor motorului.
          
Filtrul de combustibil trebuie schimbat la intervalul precizat de constructorul motorului, în general este ideal sa fie schimbat la fiecare schimb de ulei (mai ales la motoarele Diesel) sau măcar la două astfel de intervale (mai ales la motoarele pe benzină).
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii