Etapa naţională a YCC 2013 a adus câştigători la trei discipline din concurs: modă, arte vizuale şi video.

Young Creative Chevrolet 2013
Etapa naţională a YCC 2013 a adus câştigători la trei discipline din concurs: modă, arte vizuale şi video.
În ultimii doi ani, România a avut doi câştigători în finala YCC europeană.

Young Creative Chevrolet (YCC) este un concurs anual, paneuropean, de design şi artă, dedicat studenţilor. Obiectivul concursului YCC este triplu: să alimenteze creativitatea, să sprijine artiştii în devenire la începutul carierelor lor şi să consolideze valorile fundamentale ale mărcii Chevrolet. Concursul are patru discipline: modă, fotografie, video şi arte vizuale.

În 2007, când Chevrolet a lansat concursul, au concurat studenţi din 32 de universităţi de arte aplicate din opt ţări, iar acesta a fost doar începutul. În doar şase ani, YCC a devenit un eveniment așteptat de către public şi într-adevăr paneuropean.

În cadrul ediţiei din 2012 a concursului au fost înscrise 1.000 de proiecte de la 280 de universităţi de arte aplicate din 24 de ţări.

Tema de anul acesta a fost Fotbalul. Unii îl iubesc, alţii trăiesc pentru el şi mai sunt cei care nu sunt încă impresionaţi. Indiferent de acestea, toată lumea este de acord cu un lucru: cel mai popular sport de pe planetă creează pasiune, emoţie şi anticipaţie la un nivel de-a dreptul ameţitor.

De ce a fost ales fotbalul ca temă de concurs pentru YCC 2013?
Marca Chevrolet şi-a intensificat implicarea în fotbal (www.chevroletfc.com) la scară mondială, prin sponsorizarea a două dintre cele mai populare echipe din lume, Manchester United şi FC Liverpool. Chevrolet este, de asemenea, sponsorul fondator al Proiectului One World Futbol şi va livra minimum 1,5 milioane de mingi de fotbal practic indestructibile pentru copiii nevoiaşi din toată lumea.

YCC 2013
Termentul limită de înscriere a proiectelor în concurs a fost jumătatea lunii mai, studenţii având posibilitatea să lucreze la proiectele lor începând cu luna decembrie 2012. Zilele trecute,juriul YCC a evaluat proiecte studenţilor şi a ales câştigători la trei discipline: modă, arte vizuale şi video.

Young Creative Chevrolet 2013
Cine a jurizat?
Juriile YCC la nivel naţional şi european sunt alcătuite din artişti renumiţi în domeniile corespunzătoare, precum şi din profesionişti media şi membri ai echipei de conducere Chevrolet.  

Membrii juriului naţional YCC 2013 au fost:

Wilhelmina Arz
Wilhelmina Arz , designer, a lansat în 14 ani 27 de colecții, a creat costumele pentru mai multe piese de teatru și a primit 5 premii de design.

Brand-ul Wilhelmina Arz este sinomin cu inovația, stilul său aflându-se mereu în mișcare și evoluând cu fiecare colecție pe care o creează.

Monica Lăzurean Gorgan
Este regizor, producător și cofondator al casei de producție de film 4 Proof Film.

A produs atât filme de lungmetraj, precum Visul lui Adalbert (r. Gabriel Achim) sau  Domestic(r. Adrian Sitaru), cât și scurtmetraje (Lord, Colivia și Chefu’) și documentare  (Anul Dragonului și Votul meu).

În prezent, Monica dezvoltă câteva proiecte de lungmetraj printre care şi documentarul Circuit, unde este şi coregizor, proiectul fiind o coproducţie cu Austria şi Germania. În 2011, documentarul produs şi coregizat de Monica Lăzurean-Gorgan, „Votul meu”, a fost selectat în cadrul festivalului de film de la Rotterdam şi premiat la festivalul de film de la Sarajevo.

În 2012, Monica Lăzurean Gorgan a participat la programul „Producers on the Move”, organizat de European Film Promotion în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cannes.

Gabriel Achim
Și-a început activitatea de regizor și producător în 2004, iar pînă în prezent a regizat opt scurtmetraje. Primul lungmetraj, Visul lui Adalbert, o comedie neagră despre fotbal, aparate video și cuțite artizanale, a fost lansat în 2012.

În 2013, Gabriel Achim a primit Premiul Opera Prima din partea Uniunii Cineaștilor din România pentru Visul lui Adalbert și Premiul Gopo pentru cel mai bun debut.

Bogdan Baraghin
Bogdan Baraghin este fotograf şi membru fondator al proiectului „Photoliu”. În 2008 a participat la Missouri Photo Workshop, SUA, unde a făcut parte din echipa Melissa Farlow (National Geographic Magazine) şi Laurie Skrivan (St. Louis Post-Dispatch) şi mai târziu, în 2010, Foundry Photojournalism Workshop, Turcia, unde i-a avut ca îndrumători pe Andrea Bruce (The Washington Post) şi StephanieSinclair (VII Photo Agency).

Lucian Lipovan
Lucian Lipovan este redactor-şef al cotidianului ProSport şi realizator de emisiuni TV la sport.ro. Lucrează în presa sportivă de 14 ani, trecând prin toate formele ei: radio, ziar, TV, online. A practicat handbal de performanţă, dar acum se ocupă mai mult de fotbal. Îi plac maşinile şi calculatoarele, fiind absolvent de Informatică.

Leonard Nica
Leonard Nicaeste Marketing Manager Chevrolet România și membru în juriul YCC. Activează de 13 ani în marketingul industriei auto. "Mașinile au inspirat dintotdeauna oamenii. De la designul mașinii până la transmiterea unui mesaj creativ și eficient către consumatorul final regăsim zeci de etape în care creația se îmbină cu pragmatismul economic. Domeniul auto se reinventează și lasă și mai mult frâu liber ingeniozității."

Bogdan Predescu
Bogdan Predescu  este redactor în cadrul Secției Sport la Radio România Actualități. Prezintă știrile din sport la Radio România Actualități, comentează meciuri de handbal și împărtășește pasiunea auto în emisiunea din week-end “Ca pe Roate”, dar și în rubricile “Automania” din radioprogramul „Obiectiv România” de luni până vineri.

A absolvit Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport în1998. Din 1997 a devenit colaborator la Radio România și apoi angajat al acestei instituții. A predat 10 ani educație fizică și sport la Colegiul Național “I. L. Caragiale” din București. A participat în calitate de jurnalist sportiv la trei ediții ale Jocurilor Olimpice de vară (2004 - Atena, 2008 - Beijing și 2012 - Londra).

Câteva impresii ale membrilor juriului, despre YCC:
Wilhelmina Arz  - designer:
„Nu cred în formule consacrate de succes, fiecare cu "zbaterea" sa, și totuși, competiție, concurs egal șansă! Deja de doi ani sunt  onorată să mă aflu în juriul YCC și am înțeles, pentru a nu știu câta oară, cât de important este să le poți transmite celorlalți mesajul tău. Personal, cred în concursuri și apreciez inițiativa YCC , “o ușă deschisă” spre lumea întreagă, fie că alegi video, arte vizuale, foto sau fashion, oricare secțiune câștigată e deja un pas important pe drumul pe care orice tânăr talentat l-ar dori.Pentru că așa am început și eu, participând la un concurs pentru tineri designeri. Felicitări și respect pentru echipa celor de la Chevrolet, care continuă acest proiect și vă  mulțumesc în numele tuturor tinerilor participanți pentru șansa dată.”

Monica Lăzurean Gorgan – producător și regizor:
„Să fii student înseamnă câțiva ani,deci nu prea mult. Apoi intri în câmpul muncii.

Iar câmpul muncii nu înseamnă întotdeauna creativitate pe pâine. Câțiva reușesc să aibă parte de un job creativ, alții însă nu.

De aceea i-aș încuraja pe toți studenții și elevii de liceu să-și folosească prospețimea, ideile, energia și timpul pentru a se juca creativ.Iar când te joci creativ, pe o temă dată și cu un premiu la orizont, cred că ești în avantaj.Unul din avantaje este că ai parte de o jurizare atentă, sensibilă la detalii și deschidere către subiect. Și chiar dacă nu câștigi de data asta, tot ești în avantaj pentru că ai avut parte de o experiență creativă, ai învățat din practică despre cerințe, teme date, creație în jurul unui concept - foarte folositoare pentru mai târziu cand vei fi în câmpul muncii.”

Câştigătorii YCC 2013 România:
Modă:
Locul 1: Catrinel Estera Popescu - UAD Cluj
Locul 2: Lana            Dumitru –UNARTE Bucureşti
Locul 3: Timea Bellevari - UAD Cluj

Video
Locul 1: Oana Darie, Răzvan Ilinca, Germain Kanda –UNATC  Bucureşti
Locul 2: Alin Sterian - UAD Cluj
Locul 3: Cosmin  Pușcașu  - Universitatea Hyperion

Arte Vizuale
Locul 1: Adriana Bădoi - UAD Cluj
Locul 2: Ana Maria  Abrudan - UAD Cluj
Locul 3: Adelina Butnaru - Universitatea Ovidius Constanta

Proiectele câştigătoare (locurile 1) vor merge mai departe în finala europeană (iulie 2013). În ultimii doi ani, România a avut doi câştigători în finala Europeană.

Proiectele câştigătoare vor fi prezentate în curând pe pagina de Facebook a concursului: Young Creative Chevrolet.

Premiile YCC:
NIVEL NAŢIONAL
Premiul întâi                         1.200 €
Premiul al doilea:      800 €
Premiul al treilea:      500 €

NIVEL EUROPEAN
Premiul întâi:                         4.000 €
Premiul al doilea:      3.000 €
Premiul al treilea:      2.000 €

Fiecare câştigător al locului 1 la nivel european va avea şansa să petreacă câteva zile alături de profesionişti din diferite domenii artistice şi să îşi aprofundeze cunoştinţele în domeniul în care activează.

Mai multe detalii pe www.youngcreativechevrolet.com.

Chevrolet felicită toţi participanţii şi le urează mult succes în proiectele viitoare.

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii