4 cilindri benzina
BMW Group a extins portofoliul de premii cu două distincții noi la Engine of The Year Awards, la categoria de motoare de 1,6 cu propulsorul care echipează versiunile Cooper S și 2 litri, cu propulsorul TwinPower Turbo benzină de la BMW.

De la debutul competiției, în 1999, BMW a fost nelipsit din lista câștigătorilor la fiecare ediție. Totalizând 60 de premii în 15 ani, este constructorul cel mai apreciat la Engine of The Year Awards.

Este pentru al șaptelea an consecutiv când propulsorul de 1,6 litri benzină, 4 cilindri, care echipează modele MINI este recompensat la Engine of the Year Awards. Motorul vine cu o combinație unică în segment între sistemul twin-scroll turbo, cu o turbină alimentată separat de la fiecare doi cilindri, și Valvetronic, sistemul de control electronic al nivelului deschiderii valvelor de admisie. Rezultatul este un propulsor cu un răspuns excelent de la cele mai mici turații: 240 Nm între 1600 și 5000 rotații pe minut.

Toata gama MINI beneficiază de acest propulsor, cu rezultate excelente pentru dinamică și consum. Mai mult, modelele MINI Paceman și MINI Countryman sunt disponibile și împreună cu sistemul de tracțiune integrală ALL4.

Pentru al doilea an consecutiv motorul BMW de 2 litri TwinPower Turbo benzină, 4 cilindri, este recompensat cu Engine of the Year Award pentru categoria din care face parte. Turboalimentarea twin-scroll și BMW Valvetronic sunt completate de High Precision Direct Injection pentru un răspuns de la turații joase pentru sportivitate și eficiență. Propulsorul este disponibil pe o gamă largă de modele, impresionând prin combinația specifică BMW de performanțe dinamice și consum redus: BMW 328i, BMW 528i, BMW Z4 sDrive28i, BMW X3 xDrive28i and BMW X1 xDrive28i.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii