Grupul Renault lanseaza, miercuri, 4 aprilie, programul de stagii „Drive your future” pentru anul 2012, adresat studentilor in anii terminali de la optsprezece universitati partenere din toata tara, cu profiluri diferite. 155 de studenti care studiaza in Romania vor face practica in cadrul entitatilor Grupului. În ultimii zece ani, 700 de studenti au facut practica la uzinele Dacia si in cadrul Grupului Renault. Prin organizarea anuala a acestui program de stagii, unul dintre cele mai mari programe oferite de catre un angajator in Romania, Grupul Renault vine in intampinarea studentilor care vor sa faca primul pas in cariera. Odata cu acest program, Grupul Renault sprijina insertia tinerilor pe piata muncii. Ei pot, astfel, beneficia de o prima experienta practica in domeniul ales, de indrumare din partea specialistilor Grupului pe toata perioada stagiului, de posibilitatea realizarii lucrarii de licenta, dar si de alte avantaje precum bursa lunara, transport zilnic, cazare, masa de pranz la sediul companiei.

Antrenament pentru a obtine un loc de munca
Timp de trei luni (aprilie, mai si iunie), stagiarii vor face cunostinta cu meseriile si echipele dedicate activitatii Grupului. Pe langa acest parcurs, Grupul ofera studentilor posibilitatea de a se antrena alaturi de specialisti in resurse umane in vederea accesului lor pe piata muncii. Stagiarii vor participa la „ateliere de antrenament” in cadrul carora vor invata cum sa redacteze un Curriculum Vitae si o scrisoare de intentie, dar si cum sa sustina un interviu.

Gratuit, 3.100 de ore in limba straina
Oferta educationala a Grupului de-a lungul celor trei luni de stagiu cuprinde si o formare lingvistica. Cei 155 de studenti vor participa la cursuri de invatare a unei limbi de circulatie internationala (franceza sau engleza). Fiecare stagiar va beneficia de 20 de ore de formare. Cursurile sunt gratuite si organizate in parteneriat cu Global English.

Sesiunea de internship pentru anul 2012 a fost lansata inca de la sfarsitul anului trecut, in luna noiembrie.

Temele de stagiu au fost comunicate universitatilor partenere, iar inscrierile s-au facut online, pe site-urile companiei. Studentii au fost selectati pe baza interviurilor cu responsabilii de resurse umane ai Grupului si specialisti din zona temelor propuse.

Grupul Renault in Romania
Principalele entitati ale Grupului Renault in Romania sunt Uzinele Dacia (Uzina Vehicule, Uzina Mecanica si Şasiuri, Directia Logistica, inclusiv centrul RIR-ILN), centrul de inginerie Renault Technologie Roumanie, directia comerciala Renault Commercial Roumanie si Matrite Dacia.

Sursa: Renault Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii

  1. Este un proiect foarte bun. ma bucur ca asemeanea proiecte ofera posibilitatea unei viitor mai bun.

    RăspundețiȘtergere