Corsa, Astra, Insignia, campionii fiabilităţii desemnaţi de DEKRA, completează prezenţa Opel.
Aventura modelului Corsa care a parcurs traseul Bucureşti – Capul Nord (Norvegia), reeditată la stand.

Bucureşti. Opel Ampera, automobilul electric revoluţionar cu autonomie extinsă, se prezintă pentru prima oară publicului larg în cadrul SIAMB 2012, cu puţin timp înaintea sosirii oficiale în România. Evenimentul se desfăşoară la Bucureşti în perioada 4 – 8 aprilie, în Piaţa Constituţiei.

Expunerea are loc la două săptămâni după ce Ampera a câştigat a 13-a ediţie a Raliului Internaţional Monte Carlo pentru automobile electrice şi propulsie alternativă, la care a participat pentru prima oară. În urmă cu o lună, modelul Opel a dobândit pretigiosul titlul “Car of the Year 2012”.

Opel Ampera este primul autovehicul electric care se poate deplasa oriunde, oricând. O baterie litiu-ion de 16 kWh alimentează motorul electric de 111 kW/150 cp. În funcție de stilul de conducere și de condițiile de drum, autovehiculul poate parcurge o distanță cuprinsă între 40 și 80 km fără a produce emisii poluante, funcționând numai pe baza energiei furnizate de baterie. Sistemul de propulsie electrică Voltec al modelului Ampera generează un cuplu instant de 370 Nm, ce propulsează autovehiculul de la zero la 100 km/h în aproximativ nouă secunde şi asigură o viteză maximă de 161 km/h.

Campionii fiabilităţii certificate
Standul Opel găzduieşte trei modele ce şi-au dovedit, într-o analiză independentă, statutul de campioni ai fiabilităţii. Opel Astra este autovehiculul cu cele mai puţine defecte, conform rezultatelor raportului “Maşini Rulate DEKRA 2012”. Cu un index de 96.9 procente, Opel Astra a reuşit cel mai bun rezultat dintre toate maşinile testate în categoria “Cel mai bun scor individual”. Acest succes aduce Opel ce-a de-a treia victorie consecutivă, trei ani la rând. În ceilalţi doi ani, Opel a avut alţi doi câştigători – Corsa (2010) şi Insignia (2011). De această dată, Opel Insignia a fost depăşit de Astra şi s-a clasat pe locul doi în clasamentul “Cel mai bun scor individual”. Totuşi, Insignia a înregistrat un index de defect de 96.0, cel mai bun rezultat în clasa medie. Modelele competitoare au fost învinse la o diferenţă considerabilă.

DEKRA îşi generează raportul anual asupra maşinilor rulate prin realizarea de evaluari clare în opt clase de vehicule şi trei segmente de distanţă. Raportul este bazat pe date rezultate din 15 milioane de inspecţii făcute pe 230 de modele diferite.

Opel Corsa, până la Capul Nord şi înapoi
Dovedind că este mult mai mult decât o maşină de oraş, Opel Corsa s-a aventurat într-o călătorie din Bucureşti până la capătul nordic al continentului şi înapoi. După 11.700 de kilometri şi 10 ţări traversate, Corsa a revenit cu poveşti despre o călătorie de vis şi a inspirat numeroşi fani ai mărcii în planurilor lor de călătorii. Modelul care a făcut deplasarea şi detaliile călătoriei sunt şi disponibile pentru publicul larg până duminică, 8 aprilie, la închierea SIAMB.

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii