Automobilele Fiat au obtinut, pentru a patra oara consecutiv, cel mai redus nivel al emisiilor de CO2 la nivel european, cu o valoare medie de 123,1 g/km (cu 4,7 g/km mai putin decat media anului 2009). Astfel, in ultimii patru ani Fiat a reusit sa isi reduca emisiile de CO2 cu o medie de 10%, de la 137,3 la 123,1 g/km, depasind in acest mod tinta de 130g/km propusa de Uniunea Europeana abia pentru anul 2015.

La baza acestor rezultate stau nu numai intentia declarata a grupului de a reduce impactul produselor sale asupra mediului inconjurator cat si o serie de inovatii cu impact de lunga durata in lumea automobilistica: motorul Twin Air, cel mai " ecologic" propulsor pe benzina din lume, utilizarea pe scara larga a carburantilor alternativi metan/GPL, sector in care Grupul Fiat este lider European, precum si popularitatea noi aplicatii eco:Drive ce a ajutat numerosi soferi sa isi reconsidere modalitatea in care sofeaza.

Sursa: Fiat Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii