Inovaţia deschisă pentru sistemul de informare şi divertisment al maşinii.
O platformă de comunicaţii auto revoluţionară, bazată de sistemul de operare AndroidTM.
Permite actualizare şi personalizare flexibilă în cursul ciclului de viaţă al maşinii prin descărcarea de aplicaţii, ca la un smartphone.
Bazată pe revoluţionara concepţie "inovaţie deschisă" cu furnizori de servicii şi dezvoltători de aplicaţii externi.
Flota de testare este deja pe şosele cu versiunea beta a sistemului IQon.

Trollhättan, Suedia: Saab Automobile schimbă peisajul sistemelor de informare şi divertisment din industria auto prin implicarea partenerilor externi în "inovaţia deschisă" pentru dezvoltarea noii sale concepţii de informare şi divertisment IQon, utilizând sistemul de operare Android dezvoltat de Google. 

Saab IQon oferă o cu totul nouă experienţă utilizatorilor sistemului de informare şi divertisment din maşină, combinând ce e mai bun din industria telefoniei mobile cu experienţa în industria auto şi spiritul inovator ale mărcii Saab pentru a crea un sistem de informare şi divertisment pentru următoarea generaţie de automobile Saab. 

Utilizatorii vor putea descărca de pe internet o gamă largă de aplicaţii, servicii online şi funcţii multimedia puse la dispoziţie prin magazinul Saab IQon. Saab va oferi dezvoltătorilor externi o interfaţă de programare a aplicaţiilor (API) pentru vehicule, asigurând acces la peste 500 de semnale emise de diferiţi senzori din autovehicul. Acestea măsoară, de exemplu, viteza vehiculului, localizarea acestora şi direcţia în care se deplasează, solicitarea la care este expus şoferul, rata de înclinare, unghiul volanului, viteza şi cuplul motorului, temperatura interioară şi exterioară, presiunea barometrică şi poziţia soarelui. 

"Cu Saab IQon potenţialul pentru inovaţie este nelimitat" - spune Johan Formgren, directorul Saab Aftersales şi conducătorul comercial al proiectului IQon. "Vom invita comunitatea globală de dezvoltători Android să-şi utilizeze imaginaţia şi ingeniozitatea."

Strategia Saab de dezvoltare colectivă - inovaţia deschisă - este o premieră în industria auto şi oferă o alternativă mai rapidă, mai eficientă şi mai flexibilă decât dezvoltarea convenţională, cu programatori proprii a serviciilor de informare şi divertisment al vehiculelor.

"Clienţii de azi vor să fie la fel de bine conectaţi în autoturism ca şi oriunde altundeva" - adăugă Formgren. ”IQon le va oferi conectivitatea convenabilă, neîngrădită a telefoanelor mobile smartphone, cu adăugarea unor programe şi servicii noi, specifice autovehiculului.

IQon oferă o platformă computerizată integrată în maşină cu un modem care se conectează automat la internet în momentul pornirii motorului. Serviciile sunt accesibile prin intermediului unui ecran tactil de 8 inch, acestea incluzând transmisii audio şi de divertisment, navigare online şi stocarea muzicii în memoria sistemului. 

Strategia Saab de "inovaţie deschisă" oferă comunităţii globale de dezvoltători de aplicaţii acces la întreaga lăţime de bandă a comunicaţiilor auto - informare şi divertisment, telematică, monitorizare şi diagnostic de sistem. Astfel se deschid noi dimensiuni în opţiunile clienţilor privind personalizarea serviciilor disponibile în maşină. Pot fi incluse chiar şi aplicaţii specifice anumitor ţări.  

"Strategia noastră de inovaţie deschisă utilizând sistemul de operare Android va asigura ca oferta de informare şi divertisment din autovehicule să fie întotdeauna la zi" - adaugă Formgren. "IQon va permite evoluţia constantă a serviciilor de informare şi divertisment în cursul ciclului de viaţă al autoturismului, spre deosebire de sistemele actuale din maşini care sunt realizate cu câţiva ani înainte ca maşina să fie oferită spre vânzare şi apoi rămân neschimbate."

Pentru a asigura maximă siguranţă în timpul mersului şi menţinerea unor standarde de calitate, programele dezvoltătorilor de software şi ale furnizorilor de aplicaţii vor fi evaluate şi aprobate de Saab înainte de a fi puse la dispoziţia clienţilor prin magazinul online Saab IQon. 

IQon oferă şi o platformă pentru comunicaţii la distanţă între maşină şi distribuitorii Saab, de exemplu, utilizând telemetrie pentru a încărca datele vehiculului, a efectua diagnoze, a oferi programări pentru service sau chiar pentru a instala anumite opţiuni. 

Sistemul IQon este prezentat pentru prima dată în autoturismul concept Saab PhoeniX la Salonul Auto de la Geneva 2011. O versiune beta a sistemului IQon este deja în teste cu utilizatori din cadrul firmei într-o flotă de maşini de testare.


Sursa: Saab Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii