Alaturi de obtinerea clasificativului de 5 stele in cadrul testelor de impact Euro NCAP cu un punctaj de 97% pentru sistemele sale de asistenta, Citroën DS4 a fost premiat si cu Euro NCAP Advanced, la fel ca si modelele Citroën C5, Noul C4 si DS3 inaintea sa. Acest premiu confirma preocuparea Marcii pentru dezvoltarea unor tehnologii inovatoare, folositoare in viata de zi cu zi. 

Citroën DS4 ofera o calatorie dinamica, fara a face compromisuri in ceea ce priveste siguranta sau confortul. Siguranta este deci cuvantul cheie, DS4 oferind in standard o serie de sisteme concepute pentru a asista soferul, precum sistemul electronic de asistenta la franare, sistemul electronic de asistenta la franarea de urgenta, sistemul inteligent de control al tractiunii si ESP. La interior s-a pus accent pe calitate, dar mai ales pe siguranta, cabina avand sase airbag-uri in dotarea de serie (sofer, pasager fata dreapta, laterale si cortina).

Nivelul foarte inalt de confort este atins si datorita sistemelor de asistenta la condus. Citroën DS4 este dotat cu sisteme inovatoare si inteligente ce ofera confort si relaxare atat soferului, cat si pasagerilor. Spre exemplu:
- Sistemul de monitorizare a unghiului mort. O functie inovatoare ce activeaza un punct portocaliu aflat in oglinda laterala atunci cand detecteza un vehicul in punctul mort;
- Pilot automat si limitator de viteza programabil. Soferul poate salva pana la cinci setari de viteza diferite si le poate gasi foarte usor atunci cand limitele de viteza se schimba.
In plus, Citroën DS4 a primit si un premiu Euro NCAP pentru serviciul Citroën eTouch. Acest premiu recunoaste sistemele inovatoare ce imbunatatesc siguranta si sunt disponibile la scara larga pe un anumit model.


Sursa: Citroen Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii