Cele 10 manşe ale campionatului de anduranţă VLN din Germania se derulează pe circuitul deja legendar din Nürburgring, Nordschleife. Graţie unei victorii în 2010 în clasamentul general al cursei de 24 ore de la Nürburgring, echipa Peugeot RCZ Nokia trimite pe pista din nou două maşini RCZ 2.0 HDi FAP în cele zece probe ale campionatului de anduranţă VLN 2011 şi în cursa de 24 ore de la Nurburgring, pe 25-26 iunie 2011.
Prin participarea celor două RCZ în campionatul de anduranţă VLN din Germania, Peugeot îşi consolidează vizibilitatea pe piaţa automobilelor europene cu o maşină devenită referinţă încă de la lansarea ei.

Echipajele
Prima maşina, RCZ N545 (N201 la 24H) va fi pilotată de:
- Michael Bohrer, cunoscut pentru performanţele sale la bordul unui Peugeot 207 RC;
- Jürgen Nett, câştigător al cupei Peugeot în 1987 la Campionatul de Anduranţă VLN;
- Stéphane Caillet, pilot de curse experimentat.
Echipajul care va pilota RCZ N546 (N200 la 24H) va fi constituit din diferiţi piloţi de-a lungul sezonului campionatului de anduranţă VLN, deşi participările lui Alexandre Premat şi Jonathan Cochet sunt deja confirmate.
Un echipaj 100% feminin va lua startul la cea de-a  8-a etapa a campionatului VLN în 24 septembrie 2011. Acesta va fi format din 3 piloti amatori, care lucrează pentru Peugeot:
- Marjorie Lhuiller, Sef de produs RCZ;
- Aude Brille, Responsabil cu lansările Peugeot;
- Marie Anne Taffin, Inginer motoare diesel.
Maşinile
Cu motorul de 2.0 HDi echipat cu filtru de particule în varianta de serie, maşina de curse dezvoltă 147 kW (200 CP), la o masă de 1150 kg. La fel ca şi anul trecut, RCZ a fost pus la punct de inginerii Peugeot care i-au cunoscut şi versiunea de serie. Maşinile de curse au fost construite de echipele societăţii FAM la Etupes.
Au fost aduse câteva îmbunătăţiri tehnice comparativ cu maşina de anul trecut, cu obiectivul câştigării unei performanţe de aproape o secundă la kilometru.
- Programul de reducere a masei
- Noile pneuri Racing KUMHO TYRES de 18’’
- Noul sistem de frânare AP Racing
- Noua cutie de viteze secvenţială SADEV cu 6 trepte
- Câteva îmbunătăţiri ale aerodinamicii
Cele două maşini RCZ concurează în categoria diesel sub 2L “D1T”.
Sursa: Peugeot Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii