Majoritatea sistemelor Bosch de testare şi diagnoză destinate atelierelor de service sunt controlate printr-un software care rulează pe computere personale (PC-uri). Pentru diagnoza unităţilor de comandă cu ajutorul dispozitivelor din gama KTS, al testerelor destinate atelierelor de service din gama de produse FSA, al sistemelor de analiză a gazelor de eşapament BEA sau al altor echipamente de diagnoză Bosch, atelierele de service au acces la baze de date care conţin valorile nominale de testare, la instrucţiuni pentru identificarea defectelor şi testare, precum şi la cataloage cu piese de schimb. Software-ul pentru aceste aplicaţii, care este actualizat periodic, rulează de asemenea pe PC-uri cu sistem de operare MS Windows. Bosch va oferi în curând şi un tablet PC robust, creat special pentru utilizarea în atelierele de service. Unitatea de comandă pentru diagnoză (DCU 130) controlează toate modulele de testare şi diagnoză de la Bosch. DCU 130 controlează un modul Bosch KTS şi oferă atelierelor de service destinate autovehiculelor comerciale o soluţie completă şi mobilă pentru diagnoza unităţilor de comandă, dar şi informaţii tehnice suplimentare referitoare la autovehiculele de transport, camioane şi autobuze. 

Conexiunea Wireless Bluetooth dintre DCU 130 şi sistemul de diagnoză
Noua unitate mobilă de comandă pentru diagnoză este protejată de o carcasă rezistentă, fiind prevăzută cu touchscreen de 13,3 inch. Doi acumulatori litiu-ion separaţi permit utilizarea mobilă a echipamentului DCU 130 oriunde în atelierul de service sau în timpul drive testelor. În utilizarea cotidiană din atelierele de service, DCU 130 poate fi folosit numai cu unul dintre acumulatori, în timpul încărcării celuilalt. Acumulatorii pot fi schimbaţi fără întreruperea funcţionării sistemului. Dispozitivul conectează sistemele de testare Bosch prin Bluetooth (versiunea 1), permiţând astfel transmiterea fără probleme a datelor pe o distanţă de până la 100 de metri, chiar şi în cazul unor condiţii nefavorabile existente în atelierul de service. Toate conexiunile standard pentru PC sunt, de asemenea, asigurate. Una dintre conexiunile USB are o poziţie retrasă în carcasă pentru a permite conectarea sigură a unei chei sau a unui stick USB. În carcasă este integrată şi o cameră video practică, care poate fi utilizată, de exemplu, pentru a consemna deteriorile stratului de vopsea al autovehiculului sau pentru fotografierea pieselor de schimb necesare. Carcasa DCU 130 se încadrează în clasa de protecţie electrică IP 54 şi este foarte rezistentă la şocuri şi lovituri. Mânerul de pe spatele dispozitivului asigură o manevrare simplă a acestuia. 
Sursa: Bosch Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii