Carei, 10 iunie 2011. ContiTech Fluid Automotive România S.R.L. are dublu motiv de sărbătoare. Cu zece ani în urmă, compania care aparţine de furnizorul din industria auto Continental, a lansat în locaţia Carei producţia de furtunuri pentru industria auto, devenind un model de succes. În plus, tocmai a fost fabricat furtunul care împreună cu cele anterioare atinge cifra de 100 de milioane. La jubileu au participat aproximativ 100 oaspeţi, întâmpinaţi de Directorii Generali Andreas Witkowski şi Rafael Mansurov. Felicitări au fost aduse şi de către prefectul judeţului Satu-Mare, Radu Giurca, respectiv primarul oraşului Carei, Eugen Kovacs.
În prezent, ContiTech Fluid Automotive România este cu cei aproximativ 1.200 de angajaţi ai săi cel mai mare angajator din regiunea Carei. Când s-a lansat producţia în 2001, la maşini lucrau 80 de angajaţi. În anii următori compania a crescut în mod continuu. Prin construirea celei de-a doua hale în anul 2006, suprafaţa de producţie s-a extins la circa 9.000 de metri pătraţi, crescând astfel mai mult decât dublu. „Vom consolida şi pe viitor această locaţie“, subliniază Andreas Witkowski. Compania a produs în anul 2010 aproximativ 7 milioane de furtunuri pentru turbina de supraalimentare, precum şi 8 milioane de conducte pentru încălzire şi răcire pentru clienţi precum grupul VW, Ford, Daimler şi General Motors. În repetate rânduri compania a fost desemnată de către Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii ca fiind una dintre cele mai de succes firme la nivel naţional, ultima dată chiar în 2010. „Ne bucurăm foarte mult de această apreciere. Ea demonstrează importanţa locaţiei pentru regiunea din care face parte“, afirmă Rafael Mansurov.

Fabrica se implică şi la nivel social pentru regiunea din care face parte: a plătit chiria pentru o casă a Asociaţiei Lăcrămioara în care trăiesc 19 orfani, oferindu-le copiilor şi posibilitatea de a practica în timpul lor liber hobby-uri precum sport şi muzică. Suplimentar, fabrica sprijină şi un Centru de Zi al Surorilor Piariste Catolice care se ocupă de copii defavorizaţi.
ContiTech Fluid Automotive România S.R.L. este o filială a ContiTech Fluid Technology, o Unitate de Producţie din cadrul ContiTech AG, Hannover/Germania. ContiTech Fluid Technology produce în 33 de locaţii la nivel mondial furtunuri şi conducte pentru industria auto şi multe alte industrii. În România, compania are aproximativ 3.300 de angajaţi în total, în cele trei fabrici ale sale din Carei, Nădab şi Timişoara.
ContiTech AG este lider mondial în tehnologie atunci când este vorba despre inovaţii în domeniul cauciucului şi al maselor plastice. Cu produsele şi sistemele sale high-tech, compania care aparţine de Continental AG este partener de dezvoltare şi producător de echipamente originale (OEM) în industria auto şi multe alte industrii.  Din ContiTech fac parte şapte Unităţi de Producţie specializate şi independente din punct de vedere operaţional, reprezentate în lumea întreagă.
Continental face parte din furnizorii auto de top la nivel mondial, cu o cifră de afaceri de 26 miliarde Euro în anul 2010. În calitate de ofertant de sisteme de frânare, sisteme şi componente pentru acţionări şi şasiu, instrumente, soluţii infotainment, electronică pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomer, Continental contribuie la o siguranţă mai mare în timpul conducerii şi la protecţia globală a climei. Continental este în plus şi un partener competent în comunicarea integrată şi automobilă. Continental are în prezent aproximativ 155.000 de angajaţi în 45 de ţări.
Divizia ContiTech face parte din ofertanţii de top la nivel mondial de produse tehnice din elastomer în domeniul Non-Tire-Rubber şi este un specialist pentru tehnologia maselor plastice în domeniul Non-Tire-Rubber. Divizia dezvoltă şi produce piese funcţionale, componente şi sisteme pentru industria auto şi alte industrii importante. Divizia are per total circa 26.000 de angajaţi şi a atins în 2010 o cifră de afaceri de aproximativ 3,1 miliarde Euro.
Sursa: Contitech Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii