Fiabilitatea ridicată a modelelor Peugeot este confirmată de ADAC. Cea mai importantă asociaţie automobilistică europeană a publicat raportul anual asupra ratei de defecte pentru autoturisme, rezultatul cercetării confirmând fiabilitatea de top a mărcii Peugeot. Studiul efectuat în 2010 este bazat pe analiza a 4,25 milioane cereri de asistenţă tehnică efectuate de către membrii automobil clubului german. Având o baza de date de 17 milioane de membrii, ADAC efectuează cel mai amplu studiu de acest gen din Europa.
Studiul ADAC a vizat fiabilitatea ridicată a modelelor Peugeot, ele fiind luate în calcul datorită volumului semnificativ raportat la totalul vânzărilor pe piaţa germană. Fiecare dintre modelele studiate s-a clasat în top 3 al categoriei din care face parte.

Peugeot 207 a câştigat locul 2 (din 23 mărci) şi primul loc in topul vehiculelor importate la clasă mică. Pentru al patrulea an consecutiv, în 2010 ADAC i-a acordat scorul maxim de “++”.
În segmentul compact, Peugeot 308 a ocupat locul 3 în 2010, din cele 29 modele listate de ADAC. Primul în topul modelelor de import şi singurul model non-german din top 5, Peugeot 308 a obţinut scorul “++” pentru al doilea an consecutiv.
Peugeot 107 a punctat decisiv în categoria supermini, datorită locului 3 obţinut dintr-un total de 13 modele. Astfel, Peugeot a devenit singura marcă de import de pe piaţa germană care a obţinut trei poziţii de top în statisticile de fiabilitate ADAC. Cercetarea a luat in calcul doar acele incidente de natură tehnică ce au dus la imobilizarea vehiculului.
Sursa: Peugeot Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii