Creşterea este datorată noilor modele de succes, precum Chevrolet Cruze, cu vânzări de peste 800.000 de autovehicule de la lansarea din 2009
 
DETROIT – În primele şase luni din 2011, Chevrolet a vândut 2,35 de milioane de unități în toată lumea, cea mai bună performanţă înregistrată de Chevrolet într-un semestru, în cei 100 de ani ai săi.

„Fondată în Statele Unite de către un emigrant elveţian, Chevrolet a fost creatăavând în vedere o răspândire globală”, declară Joel Ewanick, director al departamentului global de marketing al GM. „O sută de ani mai târziu, bazele puse de Louis Chevrolet continuă să influențeze compania noastră şi permit mărcii Chevrolet să ofere produse şi servicii de calitate clienţilor săi din peste 120 de ţări din toată lumea. Vom continua să încercăm să aducem noi clienţi în familia Chevrolet, indiferent de locul unde se află.”

Chevrolet a vândut cu 286.499 mai multe autovehicule în prima jumătate a lui 2011decât în aceeaşi perioadă din 2010, reprezentând o creştere de 14%. În plus, Chevrolet a stabilit recorduride vânzări pentru primul semestru în multe ţări, inclusiv în pieţe cheie: Argentina, Brazilia, Chile, China, Columbia, Danemarca, Ecuador, Franţa, Africa de Sud şi Turcia.
În prima jumătate a anului 2011, Chevrolet a înregistrat creşteri de vânzări în toate cele cinci pieţe de desfacereprincipale, inclusiv:
- În Statele Unite, acolo unde vânzările au crescut cu 16%după nouă luni consecutive de creşteri repetate de la an la an
- Brazilia,unde vânzările au crescut cu 0,4%față de 2010, perioada cu cele mai mari vânzări din regiunea respectivă
- China, unde vânzările au crescut cu 15%, reprezentând cele mai bune rezultate înregistrate de marcă pentru un prim semestru al anului
- Rusia, unde vânzările au crescut cu 54%, Chevrolet continuând să fie cea mai bine vândută marcă globală din ţară
- Canada, unde vânzările au crescut cu 8%şi au întrecut dublul vitezeide creştere a industriei din ultimele 18 luni


Potenţialul de creştere continuă a Chevrolet este dovedit în piețele în curs de dezvoltare din Brazilia, Rusia şi China, trei dintre cele mai importante cinci ţări pentru marcă. Rezultatele combinate de vânzăriale Chevrolet în ţările „BRIC”, inclusiv India, sunt de neegalat.

Noile produse Chevrolet dau tonul
Creşterea globală înregistrată de Chevrolet poate fi atribuită în mare parte valului de noi modele, precum modelul compact Chevrolet Cruze, modelul de mici dimensiuni Spark, noul autovehicul de dimensiuni mici Aveo/Sonic şi Orlando MPV. Acestora li se va alătura în curând noul autovehicul de dimensiuni medii şi noul pickup compact Colorado, care va fi disponibil în cursul anului.

În prima jumătate a anului 2011, Chevrolet a vândut peste 330.000 de autovehicule Cruze la nivel internațional, reprezentând o creştere de 132% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. O mare parte din această creştere s-a datorat vânzărilor din China şi Statele Unite, acolo unde în luna iunie Cruze a fost cel mai bine vândut autoturism din ţară. De la lansarea pe piaţă la începutul anului 2009, Cruze a vândut peste 800.000 de unităţi în întreaga lume şi se preconizează că va depăși cifra de 1 milion până la sfârşitul anului 2012.

„Succesul modelului Cruze arată ce se poate face dacă îţi asculţi clienţii,” declară Mary Barra, vicepreşedinte senior al departamentului global de dezvoltare a produselor al GM. „Datorită faptului că le-am oferit şoferilor mai mult decât se așteptau de la un autovehicul compact, Cruze a redefinit segmentul la nivel internațional şi este pe cale să atragă un milion de clienţi noi către Chevrolet. Utilizăm aceeaşi abordare orientată către client pentru toate produsele noastre lansate la nivel global, inclusiv Orlando, Colorado, Malibu, Spark şi Aveo/Sonic.”
Chevrolet a vândut la nivel global peste 220.000 de autovehicule de mici dimensiuni Spark de la lansarea modelului (decembrie 2009) - peste 100.000 de autovehicule Spark vândute în prima jumătate a anului 2011, înregistrândo creştere de 110% faţă de anul trecut, datorată în mare parte cererii din Coreea de Sud, Mexic şi Uzbekistan. 

Chevrolet a vândut mai mult de 150.000 de modele Aveo în prima jumătate a anului 2011, vânzările incluzând şi noul Aveo (care în unele pieţe se va numi Sonic). Noul Aveo / Sonic se vinde în prezent în 30 de pieţe.

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii

  1. Da, am observat ca desi e criza inca industria auto e profitabila. E de inteles pentru ca o masina e foarte utila oricui!
    Legat tot de vanzari auto, puteti accesa site-ul Publi24.ro - http://www.publi24.ro/anunturi/auto-moto-velo/

    RăspundețiȘtergere