Timp de 3 zile in care s-au inregistrat peste 20.000 de vizitatori, Green Car Event 2011 a oferit, la AFI Palace, un exemplu relevant pentru viitorul nepoluant al masinilor. Programul a inclus prezentari, teste si muzica live. Finalul a adus tragerea la sorti a premiilor pentru care s-au inscris aproximativ 3.000 de taloane de concurs. Printre vedetele care s-au alaturat misiunii Green Car Avent se numara Cabral, Andreea Patrascu, Smiley, Catalin Maruta, CRBL si Andreea Balan.

Deschiderea oficială a Green Car Event 2011 a avut loc vineri, 24 iunie, la AFI Palace Cotroceni, în prezenţa primarului general al Capitalei, Domnul Sorin Oprescu, şi al reprezentanţilor companiilor expozante, alături de un număr de peste 60 de jurnalişti din toate canalele media. Urmând o politică orientată clar spre ecologie și spre un oraș mai curat, Sorin Oprescu a salutat iniţiativa Green Car Event şi a făcut un tur al celor mai reprezentative modele aflate la eveniment.

Prima ediție a evenimentului a găzduit în premieră pentru Europa de est două concepte cu propulsie integral electrică pe care expozanții le-au adus în România doar pe perioada Green Car Event. MINI E şi Smart electric drive au ajuns la Bucureşti înainte de a intra în producţia de serie și au fost puse la dispoziția presei specializate şi a publicului larg pentru a fi testate şi înţelese.

Programul celor trei zile a cuprins prezentări ale modurilor de funcționare eco și a sistemelor alternative de propulsie. În plus, Green Car Event a oferit publicului oportunitatea să şi conducă cele mai performante modele hibrid din oferta Lexus dar şi modele eco Mercedes-Benz ce reflectă pe deplin preocuparea pentru reducerea consumului şi a noxelor. Testele au avut ca punct de plecare parcarea complementară Green Car Event. În tot acest timp, vizitatorii au avut la dispoziție un colț verde înglobat în peisajul evenimentului iar în fiecare seară, începând cu orele 20:00, s-au organizat concerte live susținute de Chi-pah, un tânăr artist român specializat în peste 20 de instrumente de percuție. La final, Green Car Event a oferit prin tragere la sorți 40 de premii eco puse la dispoziție de expozanți constând în cursuri specifice de condus eficient și experiențe deosebite în domeniul propulsiilor hibrid și 100% electrice. Gazda extragerii pe scenă a fost Nono Semen de la ProFM, unul dintre organizatorii și promotorii conceptului Green Car Event.

Green Car Event 2011 a adus în atenția publicului cele mai „verzi” mașini aflate în producție în prezent sau încă în stadiul de prototip. În spațiul amenajat eco de la Afi Palace au fost expuse și explicate modele reprezentative din oferta BMW, MINI, Mercedes-Benz, smart și Lexus. La invitația de a promova un viitor mai curat au răspuns afirmativ Michelin, Harmony Design și VB Leasing ca partener principal al evenimentului. Curăţarea maşinilor a revenit în grija lui ECO WASH care a reuşit să impresioneze prin metoda aparte fără apă. Prima ediție Green Car Event a prilejuit inaugurarea platformelor on-line www.greencarevent.ro și www.greencarevent.com pe care vor fi publicate permanent informații privind desfășurarea evenimentelor și date despre tehnologii și modele auto ecologice.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii