Bateriile litiu-ion NanophosphateŸ vor propulsa autovehiculele electrice ale viitorului.

DETROIT – General Motors a agreat un contract de producție cu  
A123 Systems, dezvoltator și producător al bateriilor și sistemelor avansate litiu-ion NanophosphateŸ pentru pachete de baterii complete, ce vor fi utilizate în cadrul viitoarelor autovehicule electrice GM care vor fi comercializate pe piețe internaționale.   


Contractul include producția de celule de nanofosfat avansate și componente electronice complet integrate. Modelele și mărcile de autovehicule în cauză vor fi anunțate ulterior. 


Echipele de ingineri GM specializați în domeniul bateriilor au testat și validat compoziția chimică a bateriei A123 în cadrul laboratorului Global Battery Systems al companiei din Warren, Michigan.  Echipe provenind din ambele companii se vor ocupa acum de realizarea calibrărilor și a sistemelor de control software pentru sistemul de baterii care este pregătit pentru lansarea în producție.     

„Compania GM se angajează să ofere o gamă completă de autovehicule electrificate, fiecare dintre acestea necesitând specificații diferite în ceea ce privește bateria,”  a declarat Micky Bly, Director Executiv al departamentului internațional de Sisteme Electrice, Infotainment și Electrificare în cadrul GM. „Lucrăm cu diverși dezvoltatori de baterii și tehnologia avansată litiu-ion cu nanofosfat a companiei A123 oferă performanțe ideale pentru o utilizare viitoare în cadrul unui autovehicul electrificat.” 

Acest contract are la bază contractele de dezvoltare existente între GM și A123 concentrate pe tehnologia de ultimă generație pentru bateriile litiu-ion, atât la nivelul celulei cât și al sistemului. 
  
„Anunțul de astăzi reprezintă cel mai recent eveniment important în cadrul parteneriatului dintre GM și A123 și reprezintă genul de colaborare între companii americane necesară pentru a construi o industrie internă de durată în domeniul bateriilor și autovehiculelor electrice,” a declarat Jason Forcier, vicepreședintele Grupului Automotive Solutions  din cadrul A123 Systems. 

„Aceasta este o dovadă a angajamentului continuu al GM de a fi lider în ceea ce privește adoptarea tehnologiilor de electrificare a autovehiculelor și considerăm că alegerea noastră ca furnizor al GM pentru această gamă internațională de autovehicule ne confirmă expertiza la nivel de sistem în livrarea de pachete de baterii complet integrate pentru autovehicule electrice.” 

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii