Programul educativ “Împarte Drumul” este parte integrantă a seriei de campanii derulate pe plan naţional de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române sub egida „Alege Viaţa!”. După ce s-a adresat într-o primă fază conştientizării participării la trafic a conducătorilor de motociclete şi mopede, programul tratează acum cea mai vulnerabilă categorie de participanţi la trafic: pietonii.Neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi lipsa atenţiei la trafic atât din partea pietonilor, cât şi din partea şoferilor impun o comunicare cât mai eficientă a mesajului de conştientizare asupra acestor factori cauzatori de accidente. De aceea, Poliţia Rutieră Română a pregătit cu susţinerea Suzuki o serie de materiale care oferă sfaturi concrete pentru evitarea accidentelor.
 
Comunicarea va fi realizată prin următoarele forme:

- 50.000 de pliante, ce conţin sfaturi utile pentru automobilişti şi motociclişti. Acestea vor fi distribuite în trafic, prin reprezentanţele Suzuki din toată ţara şi în cadrul acţiunilor educaţionale desfăşurate de Poliţia Rutieră Română la nivel local.
- 1.000 afişe, care vor fi expuse la sediile Poliţie Rutiere şi în reprezentanţele Suzuki.
- 50.000 de odorizante auto, care vor fi distribuite în cadrul acţiunilor educaţionale desfăşurate în trafic de către Poliţia Rutieră Română şi reprezentantii Suzuki.
- Promovarea mesajului campaniei “Împarte Drumul” prin intermediul presei.

Declaraţii oficiale
Comisar şef de Poliţie DINIŢĂ LUCIAN, Directorul Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române:
"Analiza evoluţiei accidentelor grave de circulaţie produse în cursul semestrului I al anului 2011 relevă faptul că nerespectarea normelor rutiere de către pietoni rămâne în continuare printre principalele cauze generatoare de accident, ocupând locul al doilea în ierarhie, cu o pondere de 20,7% din total. Totodată, se remarcă faptul că în aceeaşi perioadă de referinţă neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversare a urcat în topul cauzelor generatoare de accidente rutiere grave, ajungând pe locul al treilea, cu un procent de 9,4% din total.În acest context, este necesară atât conştientizarea pietonilor asupra riscurilor implicării în evenimente rutiere, cât şi a automobiliştilor, în vederea adoptării unui comportament rutier prudent în raport cu această categorie vulnerabilă de participanţi la trafic.Având în vedere aceste aspecte, subliniem necesitatea respectării normelor rutiere şi adoptarea unei conduite preventive de către toţi cei care utilizează drumul public şi considerăm că prin desfăşurarea acestor activităţi educative vom reuşi să contribuim la reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor de circulaţie." 

ALIN RADU, Directorul General Suzuki România:
„Atenţia sporită atât din partea şoferilor, cât şi a pietonilor este factorul principal în evitarea accidentelor. Însă Suzuki a dezvoltat constant sistemele de protecţie activă cu care dotează modelele sale, tocmai pentru a oferi şoferului posibilitatea unei reacţii prompte şi precise în cazuri de urgenţă. Automobilele Suzuki sunt recunoscute pentru dinamismul şi agilitatea lor, ceea ce le face foarte controlabile. Iar conceptul lor tehnic este completat de sisteme precum ESP (controlul electronic al stabilităţii) sau TCS (controlul tracţiunii) care corectează comportamentul maşinii şi chiar o reacţie insuficientă a şoferului.
Dar, după cum spuneam şi la început, cea mai bună metodă de prevenire şi evitare a unui accident este atenţia. De aceea, Suzuki România este alături de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi în a doua etapă a programului Împarte Drumul. Susţinem în calitate de partener această acţiune de creştere a gradului de conştientizare în rândul pietonilor şi şoferilor şi vom realiza acest lucru în mod direct, prin reţeaua de reprezentanţe Suzuki din toată România.”

Sursa: Suzuki Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii