Mladá Boleslav– ŠKODA, producătorul de automobile din Cehia, a încheiat prima jumătate a anului 2011 cu noi recorduri în materie de venituri din vânzări şi profit. Între ianuarie şi iunie, veniturile din vânzări au crescut cu mai mult de un sfert (plus 25,7 procente), la 5,4 miliarde euro. În aceeaşi perioadă, profitul operaţional a crescut cu 81,5 procente, la 412 milioane euro.

Livrările către clienţi au fost cu 20,1 procente mai mari, ridicându-se la 454.698 autovehicule (anul trecut: 378.747 unităţi). “În prima jumătate a anului, ŠKODA a înregistrat creşteri în ritm susţinut şi în toate domeniile”, declară Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, preşedintele consiliului de administraţie ŠKODA. “Echipa a reuşit să transforme strategia de creştere ŠKODA, lansată anul trecut, în cifre financiare şi de vânzări impresionante.

Vom continua să urmăm consecvent această strategie şi în a doua jumătate a anului, dar şi în anii ce vor urma, cu scopul clar de a creşte vânzările la nivel mondial, la cel puţin 1,5 milioane unităţi pe an până în 2018.” Pentru a putea atinge acest obiectiv, compania doreşte să-şi extindă  într-un ritm alert poziţia şi gama de modele, pe pieţele internaţionale. “Vom declanşa deja la sfârşitul anului 2011 ofensiva produselor noastre prin lansarea modelului ŠKODA Citycar,” spune Vahland. Winfried Krause, membru în consiliul de administraţie ŠKODA, responsabil pentru domeniul financiar, declară: “În prima jumătate a anului 2011, ŠKODA a continuat să îşi consolideze baza financiară şi poziţia la nivel global, mulţumită mixului îmbunătăţit de modele şi a creşterii semnificative a vânzărilor. Astfel, ŠKODA dispune de o bază financiară solidă pentru traiectoria de creştere dinamică, planificată pentru anii ce vor urma.”

La nivel global, veniturile din vânzări ale producătorului ceh au crescut cu 25,7 procente, la 5,4 miliarde euro (anul trecut: 4,3 miliarde euro). În acelaşi timp, profitul operaţional a fost cu 81,5 procente mai mare faţă aceeaşi perioadă a anului trecut, atingând 412 milioane euro (anul trecut: 227 milioane euro). Profitul înainte de impozitarea venitului a ajuns la 388 milioane euro, ceea ce reprezintă un plus de 81,3 procente, în comparaţie cu prima jumătate a anului 2010. Nivelul lichidităţilor nete a cunoscut o îmbunătăţire, la 2,0 miliarde euro, în primele şase luni ale anului (1,6 miliarde euro la 31 decembrie 2010).

ŠKODA continuă să investească în viitor. Investiţiile au crescut la 118 milioane euro. Fondurile au fost destinate pregătirii ofensivei de modele şi extinderii capacităţilor de producţie din Cehia.

Sursa: Skoda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii