Zurich. Crăciunul a venit mai devreme pentru o familie specială din Laponia, membrii acesteia primind cel de-al 50-lea cadou pe care Chevrolet l-a oferit ca parte a aniversării centenarului.

Noul Chevrolet Captiva va asigura mobilitatea necesară acestei familii care locuieşte la Cercul polar arctic, acolo unde temperatura scade până la -47,5°C (54°F), solul fiind acoperit cu zăpadă timp de 183 de zile pe an.

SOS Satul Copiilor din Ylitornio, Finlanda, primeşte cel de-al 50-lea cadou din cele 100 oferite de Chevrolet organizaţiei SOS Satele Copiilor în Europa, Uzbekistan, Africa de Sud, Lesotho şi Israel.

Localitatea Ylitornio reprezintă cel mai nordic sat al organizaţiei SOS Satele Copiilor din lume, aflându-se la 850 km nord de Helsinki şi cuprinde şase cămine de copii alături de o casă comunitară unde copiii pot studia şi beneficia de activităţi de recreere.
Mergi oriunde
În anii viitori, noul Chevrolet Captiva va fi utilizat de către SOS în interiorul şi în împrejurimile localităţii Ylitornio pentru a asigura mobilitatea asistenţilor sociali, psihologilor pentru copii şi voluntarilor.

„Laponia este cunoscută ca fiind casa lui Moş Crăciun, dar este şi una dintre cele mai puţin favorabile zone din lume din punct de vedere al condiţiilor de trai, în special din cauza faptului că accesul la transportul public este limitat sau efectiv nu există, prin urmare, apreciem abilităţile off-road ale acestui autovehicul. Acesta va fi perfect pentru excursiile cu copiii”, a declarat Teemu Rossi, Asistent Manager al SOS Satele Copiilor din Ylitornio.

„Cum în acest sat orarul este întotdeauna solicitant şi imprevizibil, fiind necesar un nivel ridicat de flexibilitate pentru a transporta copiii, un autovehicul este esenţial pentru munca noastră. Datorită configuraţiei versatile cu cinci, respectiv şapte locuri şi tracţiunii integrale ale modelului Captiva, putem ajunge oriunde în siguranţă - chiar şi în plină iarnă.”

„Primind acest autovehicul Captiva drept cadou, ne putem lipsi de autovehiculul pe care l-am achiziţionat în leasing, urmând a utiliza valoarea ratelor lunare pentru programe de educaţie destinate copiilor.”

În timp ce cel mai cunoscut localnic cu barbă albă din Laponia se afla în febra pregătirilor pentru Crăciun, Jussi Örn, Manager de vânzări pentru Chevrolet Finlanda a intrat în scenă pentru a-i înmâna lui Teemu Rossi cheile noului Chevrolet Captiva, de culoare Alb Olympic, la reprezentanţa Chevrolet din Rovaniemi.

Parteneriatul european dintre SOS Satele copiilor şi Chevrolet Europe a fost anunţat în ajunul Salonului Auto de la Paris, la data de 29 septembrie 2010, de către Wayne Brannon, Preşedintele şi Directorul Executiv al Chevrolet Europe şi Richard Pichler, Secretarul General al SOS Children's Villages International. Această iniţiativă va spori mobilitatea copiilor şi a părinţilor lor de la organizaţia SOS, precum şi abilitatea asistenţilor sociali care administrează Programele de Consolidare Familială SOS de a vizita familiile dezavantajate din diverse comunităţi.

„Optimismul caracteristic cofondatorului Louis Chevrolet, manifestat prin motoul „nu lăsa nimic să-ţi stea în cale” şi atitudinea antreprenorială sunt atributele pe care le avem în comun cu organizaţia SOS. Nu poate exista un exemplu mai elocvent decât contribuţiile deosebite pe care mamele SOS şi echipele de ajutorare a copiilor le aduc în cele mai nordice regiuni din lume”, a declarat Wayne Brannon, Preşedintele Chevrolet Europe.

"Sperăm că modelul Captiva va îmbunătăţi traiul zilnic al copiilor şi mamelor lor SOS – chiar şi la marginea Cercului polar arctic. Avem onoarea de a sprijini o organizaţie independentă de anvergura SOS, care dă dovadă în fiecare zi a anului de un astfel de devotament şi angajament.”

Chevrolet va oferi organizaţiei SOS Satele copiilor 20 de autovehicule de oraş Spark, 20 de autovehicule Aveo de mici dimensiuni, 20 de autovehicule Cruze din segmentul compact, 20 de autovehicule Orlando cu 7 locuri şi 20 de SUV-uri Captiva cu 7 locuri. Autovehiculele Chevrolet au fost dăruite în cadrul petrecerilor aniversare din întreaga Europă, începând cu data de 22 februarie, iar această activitate va continua până în momentul în care cel de-al 100-lea autovehicul îşi va găsi posesorul la data de 3 noiembrie 2011 - ziua „de naştere” a companiei Chevrolet, care a fost înfiinţată de Louis Chevrolet şi William Durant acum 100 de ani în Detroit.

„De la autovehiculul de oraş de dimensiuni mici şi până la modelele cu şapte locuri, autovehiculele Chevrolet vor fi bine primite indiferent de modul în care vor urma să fie întrebuinţate”, a declarat Richard Pichler, Secretarul General al SOS Children's Villages International.

„Mamele SOS trebuie să se poată deplasa din exact aceleaşi motive pentru care şi alţi părinţi trebuie să se deplaseze. Aceştia întâmpină aceleaşi provocări în întreţinerea unei familii numeroase. În multe cazuri, comunităţile sunt izolate şi nu prea au acces la transportul public. Mobilitatea tuturor colaboratorilor noştri este extrem de importantă pentru a le oferi copiilor sprijinul necesar”, a explicat domnul Pichler.

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii