În jur de 200.000 de vizitatori au sărbătorit 125 de ani de la nașterea primul automobil pe terenul fostului aeroport Tempelhof, sub egida „Mercedes-Benz & Friends”. Mercedes-Benz şi cluburile oficiale Mercedes-Benz au organizat acest eveniment pentru prietenii brandului, pasionații de automobile şi colecţionari.

„Suntem încântaţi de succesul acestui eveniment unic şi de interesul extraordinar al colecţionarilor, cluburilor Mercedes-Benz, şi în special de interesul oamenilor din Berlin şi al invitaţilor internaţionali care au luat parte la cele două zile de celebrare”, a declarat Anders-Sundt Jensen, responsabil de Brand Communication în cadrul Mercedes-Benz.

Expozi
ții și piste de curse
Având la dispozi
ție o suprafaţă de 250.000 metri pătraţi, care a funcţionat ca aeroport până în anul 2008, vizitatorii au avut oportunitatea să descopere aproximativ 2.000 de autovehicule clasice şi contemporane. Pe pistă, în calitate de pasageri, participanţii la eveniment au avut ocazia de a testa modelele smart ed, Unimog, Clasele G, S, CLS şi E dotate cu sisteme diverse de asistenţă sau camioane noi Mercedes-Benz. Numărul autovehiculelor a acoperit o suprafaţă totală de aproximativ 3.500 km pe piste, iar test drive-urile s-au desfăşurat pe durata celor două zile de eveniment. Zâmbetele au stat pe buzele norocoșilor care au avut ocazia să se bucure de o cursă în taxiul de curse DTM, la bordul modelului SLR sau la bordul unuia dintre autovehiculele AMG Performance, la volan cu unul dintre şoferii de curse de la German Touring Car Masters (DTM). Printre aceştia s-au numărat Bruno Spengler, pe primul loc în topurile DTM, şi colegii săi Paffett, Jamie Green, Ralf Schumacher, Maro Engel şi Renger van der Zande.

Săgețile argintii – atracția principală
Mai calme oarecum, dar la fel de interesante au fost testele cu modelele actuale, ca şi cele propulsate de acumulatori pe străzile din Berlin. Un eveniment special de mare atracţie l-au constituit demonstraţiile cu cinci modele istorice Silver Arrow, care datează din 1930 şi 1950. La volanul automobilelor s-au aflat legende ale raliurilor precum Hans Hermann (W 196 Streamline), Dieter Glemser (W 196), Roland Asch (W 165), Jochen Maas (W 125) şi Klaus Ludwig (W 25). La cursă a mai participat şi campionul de cinci ori al DTM Champion, Bernd Schneider, care a condus Mercedes-McLaren MP4-13, câştigătoarea campionatului mondial din 1998.

Proprietarii de Mercedes-Benz au călătorit din toate colţurile lumii pentru a lua parte la cea mai mare întâlnire Mercedes-Benz din toate timpurile. De exemplu, un colecţionar din Teheran, Iran a pornit într-o călătorie de trei săptămâni la bordul automobilului său Mercedes-Benz 280 S din 1968 pentru a avea şansa să-şi întâlnească camarazii entuzia
ști ai mărcii Mercedes-Benz. De asemenea, deţinătorii unor modele rare şi frumoase din numeroase ţări din Europa au călătorit spre Tempelhof la bordul automobilelor lor.

Sursa: Mercedes-Benz Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii