Volt îşi adaugă în palmares încă un premiu important înainte de începerea vânzărilor în Europa.
Chevrolet Aveo nominalizat pentru premiul AUTOBEST 2012.

Bucureşti.  Distincţia ECOBEST a fost acordată anul acesta autovehiculului Chevrolet Volt şi modelului înrudit al acestuia, Opel Ampera. Preşedintele AUTOBEST, Dl. Ilja Seliktar, a declarat: „Noi, cei de la AUTOBEST, suntem onoraţi să oferim un premiu prestigios acestor modele revoluţionare GM”.

Tot în cursul acestui an, Chevrolet Volt a primit titlul de „Autovehiculul anului 2011” în America de Nord, fiind ales şi „Autovehiculul ecologic al anului 2011” de către juriul competiţiei „Autovehiculul global al anului”. Modelul Volt este comercializat în S.U.A. încă de la sfârşitul anului 2010 şi, începând cu luna noiembrie 2011, va fi disponibil şi în Europa la dealerii Chevrolet selectaţi.

Cu o propulsie permanent electrică, modelul Volt are o autonomie de funcţionare de până la 80 de kilometri cu alimentare exclusiv de la baterie, cu zero consum de carburant şi zero emisii de gaze de eşapament. Acesta poate funcţiona şi atunci când bateria este descărcată, fapt care diferenţiază modelul Volt de celelalte autovehicule electrice.

Autonomia extinsă de funcţionare, de peste 500 de kilometri, a modelului Volt este asigurată de un motor avansat, pe benzină, cu o cilindree de 1,4 litri, care dezvoltă o putere de 86 cp, cu rol de generator electric integrat. În momentul în care bateria este descărcată, generatorul începe imediat să alimenteze cu energie electrică unitatea de propulsie electrică.

În regim mixt, nivelul de emisii este de numai 27 g de CO2/k, iar consumul de carburant de 1,2 litri de benzină/100 km. Modelul Volt poate fi utilizat atât în traficul urban cât şi extra-urban, în orice condiţii meteorologice, fără a face niciun fel de compromis.

Noul Aveo este al doilea model Chevrolet înscris în lupta pentru câştigarea premiului AUTOBEST 2012. Pe 15 decembrie 2011 va fi anunţat oficial numele modelului câştigător dintre cele cinci mari finaliste.

Despre AUTOBEST
Organizaţia AUTOBEST reprezintă singurul juriu internaţional independent care se concentrează asupra pieţelor emergente. Cele mai importante criterii în procesul de desemnare a câştigătorului premiului AUTOBEST sunt preţul, reţeaua de service, sistemul de distribuţie pentru piesele de schimb şi versatilitatea. Membrii juriului AUTOBEST provin din 15 ţări din regiune şi reprezintă o piaţă virtuală cu o populaţie de peste 300 de milioane de locuitori. Fiecare membru al juriului este un jurnalist de excepţie în sectorul auto şi o autoritate în domeniu în ţara din care provine. Juriul AUTOBEST este al doilea juriu independent din domeniul auto, ca mărime, din Europa.

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii