Prim-ministrul Cameron: MINI este o imensă poveste de succes

La zece ani de la startul producţiei MINI la Oxford, prim-ministrul britanic, David Cameron, a condus maşina cu numărul două milioane la ieşirea de pe linia de asamblare. Automobilul este un model MINI Cabriolet cu o culoare şi dotări speciale.

Frank-Peter Arndt, membru în Consiliul Director BMW AG, responsabil pentru producţie, a declarat la Oxford: "Producţia automobilului MINI cu numărul două milioane vine pe fondul unei cereri tot mai mari la nivel mondial. Recent, am anunţat că vom face o investiţie de 500 milioane de lire sterline în capacităţile de producţie MINI din Marea Britanie, ceea ce demonstrează rolul important pe care Oxford îl are în cadrul reţelei globale de producţie. În succesul MINI, factorii cei mai importanţi sunt aptitudinile, pasiunea şi dăruirea partenerilor noştri".

Cu ocazia vizitei premierului britanic la uzina din Oxford, Arndt a subliniat planurile companiei în operaţiunile sale din Marea Britanie. Cea mai mare parte a investiţiei va fi utilizată pentru noi capacităţi de producţie ale viitoarei generaţii MINI şi va juca un rol important în asigurarea unui viitor pe termen lung pentru uzina din Oxford, dar şi în protejarea locurilor de muncă de la fabrica de presare din Swindon şi de la cea de motoare din Hams Hall, în apropiere de Birmingham. Prin acest pas, investiţia făcută de BMW Group, cu începere din 2000, la operaţiunile sale din Marea Britanie va ajunge la peste 1,5 miliarde de lire sterline.

Cameron a declarat: "Este un adevărat privilegiu să conduc acest automobil emblematic pentru Marea Britanie la ieşirea de pe linia de producţie. Modelul MINI cu numărul două milioane produs la Oxford este un simbol fantastic al poziţiei pe care Regatul Unit o ocupă în industria auto la nivel mondial şi o imensă poveste de succes a economiei britanice. MINI nu este doar un simbol al trecutului nostru industrial, ci şi un mare viitorul industrial pe care vrem să-l clădim".

Modelul aniversar MINI este premiu al campaniei globale ce se desfăşoară pe Facebook "2 Million MINI - 2 Million Faces", care va cuprinde chipurile celor două milioane de fani MINI pe un "wall" Facebook special. Câştigătorul a fost ales prin tragere la sorţi pe 30 septembrie, când concursul s-a încheiat.

Jürgen Hedrig, directorul uzinei din Oxford, a spus: "Acest automobil marchează un moment fabulos pentru uzina din Oxford şi pentru angajaţii acesteia. De un deceniu, Oxford este centrul vital al producţiei MINI. Angajaţii noştri sunt mândri că fac parte din succesul mărcii". Micul automobil premium este livrat către clienţi din peste 90 de ţări de pe cuprinsul globului.

Cu o producţie de 216.302 maşini în 2010, pe care le exportă în peste 90 de ţări de pe mapamond, MINI este al treilea producător de maşini din Marea Britanie, cu o cotă de 17 procente din producţia naţională a domeniului auto. În prezent, uzina din Oxford fabrică patru modele MINI: MINI, MINI Cabriolet, MINI Clubman şi noul MINI Coupé. Al cincilea model, MINI Roadster, va fi adăugat la sfârşitul acestui an.

Succesul mărcii MINI poate fi observat în dezvoltările pozitive pe care uzina din Oxford le-a avut cu începere din 2001. Atunci, un singur schimb, care număra aproape 2.400 de angajaţi, producea circa 300 de maşini pe zi. În prezent, o echipă de peste 3.700 de angajaţi, care lucrează în două schimburi, cinci zile pe săptămână, produce chiar şi 900 de automobile pe zi. De-a lungul ultimilor zece ani, capacitatea maximă a uzinei a crescut de la 100.000 unităţi pe an la peste 200.000 de unităţi. Pe termen mediu, uzina va ajunge la o capacitate anuală de producţie de 260.000 de unităţi.

Contribuţia BMW Group la economia Marii Britanii
La nivel mondial, Marea Britanie este a patra piaţă ca vânzări pentru BMW Group, fiind depăşită numai de Germania, SUA şi China, cu vânzări ce au totalizat 154.750 de automobile BMW, MINI şi Rolls-Royce de-a lungul anului 2010.

Modelele Rolls-Royce sunt produse în Marea Britanie de 107 ani. După relansarea din 2003, compania a investit constant în uzina de la Goodwood, în comitatul West Sussex, şi va continua să o facă drept reacţie la dezvoltarea mărcii.

În 2010, uzina de motoare BMW de la Hams Hall a stabilit un nou record anual de producţie - 385.051 propulsoare -, ceea ce a reprezentat 16 procente din întreaga producţie de motoare din Marea Britanie.

Un studiu publicat de Oxford Economics subliniază semnificaţia BMW Group pentru economia Marii Britanii. Compania şi reţeaua sa de dealeri are 18.000 de angajaţi direct, în timp ce furnizorii şi reţeaua de service susţine peste 46.000 de locuri de muncă pe teritoriul Marii Britanii.

80 de procente din modelele MINI şi 90% din automobilele Rolls-Royce Motor Cars produse în Marea Britanie sunt exportate. Per total, valoarea maşinilor şi motoarelor exportate în fiecare an totalizează 2,4 miliarde de lire sterline, ceea ce face ca BMW Group să fie unul dintre exportatorii principali din Regatul Unit, responsabil pentru aproximativ un procent din totalul produselor trimise la export de companiile britanice.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii