Fiat Nuova Panda
Podiumul noutatilor de la Fiat pentru editia a 64-a a salonului de la Frankfurt cuprinde: Noua Panda, Fiat Freemont AWD, Punto 2012, Fiat "500C by Gucci", Fiat 500 TwinAir si Fiat Qubo Trekking.

Vedeta Fiat, la aceasta editie a Salonului Auto de la Frankfurt, este Noua Panda, aflata in cel de-al 31-lea an al existentei sale pe piata. Cu aceasta a 3-a generatie,  Panda a atins maturitatea deplina in ceea ce priveste calitatea, confortul, tehnologia si siguranta. A mai crescut cu cativa centrimetri, in beneficiul confortului si sigurantei, ajungand la 365 cm lungime, 164 cm latime si 155 cm inaltime. In materie de design, Noua Panda beneficiaza de o restilizare a exteriorului inspirata de tendintele actuale, cu linii care mai imblanzesc formele regulate ale masinii, pastrand aspectul de "all-terrain" al acesteia, mai ales prin arcadele pronuntate ale pasajelor de roti. Si interiorul a fost remodelat in aceleasi tendinte moderne care subliniaza  confortul, flexibilitatea si habitabilitatea unui model super-compact. Panoul de bord a fost reproiectat pentru a asigura o multifunctionalitate practica prin gruparea elementelor de comanda si control, ventilare si airbag pasager,  intr-un singur perimetru delimitat printr- o rama eleganta. Panoul cuprinde , de asemenea, un spatiu de depozitare generos amintind de prima generatie Panda. Scaunele au fost reproiectate pentru un confort sporit. Materialele si combinatiile de culori intaresc nota de eleganta a noului model Panda.  In plus, gama de motorizari se extinde cu motorul de  0.9  85 CP TwinAir Turbo (Motorul International al anului 2011) si motorul de 0.9 65 CP Aspirat TwinAir.


Fiat Freemont (AWD)
Fiat Freemont (AWD) isi face debutul la Frankfurt anuntand disponibilitatea motoarelor de 170 CP 2.0 MultiJet 2 si 280 CP 3.6 V6 benzina, impreuna cu o cutie automata cu 6 trepte de viteza. Sub luminile rampei, vor fi expuse doua modele Fiat Freemont echipate cu motoare de 170 CP 2.0 MultiJet 2 si cutie de viteze automata, dintre care un model are doar tractiune fata, iar celalalt tractiunea integrala AWD cu sistemul de control electronic al cuplului (ECC). Ambele modele expuse dispun de o paleta bogata de dotari: sapte locuri, camera video posterioara, navigator prin satelit cu display touch de 8,4", jante de aliaj de 19", climatizare automata tri-zona, senzor de parcare, trapa in plafon, Pachet Video (care include un video DVD montat pe plafonul masinii). Pe scurt, Fiat Freemont este "All the car you want" (tot ce-ti doresti de la o masina): este echipata cu tot ce ai nevoie ca sa pleci unde vrei, cand vrei, cu cine vrei, fara compromisuri.

Fiat "500C by Gucci"
In prima zi a salonului, alaturi de Fiat Panda si Fiat Freemont, va sta un model exclusivist Fiat "500C by Gucci", noua cabrioleta al carei design a fost semnat de  Frida Giannini, directorul de creatie de la Gucci, impreuna  cu Centro Stile Fiat. Alaturarea celor doua modele Fiat, Freemont si "500C by Gucci" simbolizeaza calatoria inceputa impreuna de grupurile Fiat si Chrysler, o calatorie plina de culoare, de solutii simple si ingenioase, care implica oameni de pe tot globul si apropie doua culturi industriale aparent indepartate. Este de ajuns sa observi aceste doua modele pentru a vedea cat de des se atrag contrariile si se imbina armonios: mic/mare, estetic/practic, emotional/rational....500/Freemont.

Fiat Punto 2012
Salonul Auto de la Frankfurt va da publicului posibilitatea de a admira si noul Fiat Punto 2012 in versiunea "TwinAir" pusa in evidenta de culoarea exclusiva de lansare: Verde Lime combinata cu un plafon negru stralucitor "pianoblack". Ca si in cazul modelului Fiat 500, numele de TwinAir va indica nu numai existenta motorului revolutionar in doi cilindri 85 CP 0.9,  ci si un nou nivel de echipare cu un aspect unic, usor de recunoscut pentru gama Fiat Punto 2012. Pe podium, alaturi de aceasta versiune speciala, se va afla si un Fiat Punto  2012 echipat cu noua varianta a motorului de 85 CP 16v 1.3 Multijet, care prin utilizarea a doua noi  tehnologii (Alternator Inteligent si Debit Inteligent) poate atinge un nivel de 90 g/km CO2.

Fiat 500 TwinAir
Fiat 500 TwinAir este prezent la Frankfurt atat in varianta Berlina cat si Cabrio, ambele versiuni beneficiind de noutati tehnologice si de design exterior. Pentru a sublinia spiritul sportiv si dinamic al modelului Fiat 500 TwinAir, Fiat a creat un nou Pachet "by Abarth". Kitul de personalizare , dezvoltat in cooperare cu Abarth, cuprinde jante speciale de 16" "Total Black" cu capace de roti marca Abarth, bandouri laterale, spoiler posterior, grafica tip raliu pe capota motor si pedaliere sport. Noul Pachet "by Abarth" va fi oferit ca optional impreuna cu cele doua colori exterioare Pasodoble Red si Crossover Black.

Noul Fiat Qubo Trekking
Noul Fiat Qubo Trekking isi face debutul la Frankfurt. El subliniaza caracteristicile  de Outdoor  ale exteriorului oferind faruri brunate,  bandouri laterale laminate, in doua culori noi negru si aluminiu, precum si un scut nou de protectie sub bara din spate, in standard. Se pastreaza elementele constructive de la vechea versiune: bara fata intreaga cu scut de protectie, sistemul de control al tractiunii (Traction+), scutul de protectie al motorului, bare longitudinale pe plafon, geamuri posterioare fumurii, jante de aluminiu cu anvelope speciale de 185/65 R15 M+S. Totodata se prezinta noul Kit Nitro, dezvoltat in cooperare cu Nitro, compania americana care fabrica plansete snowboard. Kitul este destinat clientilor sportivi care doresc o masina versatila, care sa-i ajute sa practice diverse sporturi in aer liber, fara a renunta la detalii stilistice cum sunt jantele de aluminiu brunat de 15", stickerele exterioare si personalizarea Nitro a huselor interioare.

Sursa: Fiat Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii