Peste 500 de ploiesteni au sarbatorit joi, 15 septembrie, alaturi de Michelin Romania, reamenajarea si decorarea parcului Dendrologic Mihai Viteazul de pe bulevardul Republicii din Ploiesti. 

Inaugurarea parcului Mihai Viteazul a fost facuta de Alina Papa - Director de Comunicare Michelin Romania si Balcani, Jerome Mouillet - Director Uzina Michelin Floresti Anvelope, Oana Iacob - reprezentantul Primariei Municipiului Ploiesti si Dan Ionita - Director al SC Servicii de Gospodarire Urbana. Participantii la eveniment s-au putut bucura de activitati in aer liber, jocuri pe asfalt, desene, competitii de baschet pe terenul nou amenajat de Michelin Romania si, preferata copiilor, fotografii cu Omuletul Michelin.  

“Din partea primariei adresam multumiri firmei Michelin Romania pentru interesul pe care l-au manifestat in realizarea in comun cu primaria al acestui frumos loc de joaca si de recreere pentru ploiesteni.” a spus Oana Iacob, reprezentant al Primariei Municipiului Ploiesti.

Demarat in urma cu aproximativ un an, la initiativa Michelin Romania, acest proiect face parte din strategia globala a Grupului Michelin de a contribui la protejarea mediului inconjurator si de a se implica activ in viata comunitatilor locale. Aceste actiuni de responsabilitate sociala, alaturi de atentia acordata calitatii si sigurantei anvelopelor pe care le produce in uzinele sale, sunt activitati concrete prin care Grupul Michelin isi indeplineste misiunea  sa fundamentala, aceea de a contribui la dezvoltarea mobilitatii durabile.  

« Pentru Michelin, mobilitatea si respectul pentru mediu sunt inseparabile. In acest sens, Grupul Michelin contribuie constant la reducerea emisiilor de carbon prin productia anvelopelor « verzi » ce ofera in acelasi timp avantajul unui consum de combustibil redus. In paralel, urmarim reciclarea anvelopelor uzate, la maximum posibil », a declarat Eric Faidy, Presedintele Michelin Romania si Balcani.

In acest spirit, Michelin a decorat parcul din Ploiesti cu banci si cosuri de gunoi construite ingenios din anvelope uzate si reconditionate. In plus, copii si toti cei dornici de miscare pot incheia o plimbare in parc cu un joc de baschet pe terenul amenjat special de Michelin in acest scop. « Acest parc este un spatiu al mobilitatii si ne bucuram ca, in stransa colaborare cu autoritatile locale, putem contribui la infrumusetarea acestei zone intr-un mod ecologic, protejand mediul inconjurator si asigurand in acelasi timp comunitatii locale un loc placut si util pentru activitatile recreative in aer liber » sustine Jerome Mouillet, directorul uzinei Michelin Floresti Anvelope. 

Aflata in apropierea orasului Ploiesti, Uzina Michelin Floresti Anvelope (Victoria) a fost cumparata de Michelin  acum 10 ani, in anul 2011, fiind una dintre referintele industriei romanesti in domeniul productiei de anvelope, cu o traditie de peste 70 de ani. De altfel, Michelin Romania prin uzina Floresti Anvelope s-a implicat si in trecut in actiuni sociale cu impact asupra comunitatilor locale, cu precadere orientate catre categoriile defavorizate de copii si batrani din zona. 

Sursa: Michelin Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii