Stimati clienti,
Va informam ca atat OG 5/2011 pentru aprobarea unor reglementari privind cresterea sigurantei rutiere cat si Directiva Europeana nr. 92/23/CEE din anul 1992 privind pneurile autovehiculelor si ale remorcilor acestora, precum si montarea lor, nu prevad obligativitatea de a vinde catre utilizatorii finali anvelope de iarna insotite de cerificate de conformitate.

Recomandarea Michelin este de a folosi anvelope de iarna atunci cand temperatura scade sub 7 grade Celsius si de a identifica anvelopa de iarna dupa urmatoarele insemne marcate pe flancul acesteia: "M+S" insotit de marcajul "munte cu 3 piscuri si fulg de nea".

In ce priveste certificatele de calitate, Michelin nu are informatii privind obligativitatea detinerii/eliberarii unui astfel de document care sa precizeze caracteristicile anvelopei. De aceea, pentru orice nelamuriri aveti pe aceasta tema, va sugeram sa discutati cu organele abilitate.  

Pentru mai multe informatii privind anvelopele de iarna si legislatia in vigoare, puteti accesa website-ul Michelin: www.michelin.ro, sectiunea Noutati Michelin sau Despre noi/Centrul de presa. 

Cu respect,
Michelin Romania

Sursa: Michelin Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii