Pe un circuit în care depășirile sunt extrem de dificile, Mihai Marinescu s-a clasat pe locul 5 în prima cursă a weekendului conservându-și poziția a cincea din clasamentul general al Formulei 2. Cursa a fost câștigată de Mirko Bortolotti top 5-ul fiind identic cu cel din calificări: 1. Bortolotti, 2. Miki Monras, 3.Romon Pineiro, 4. Tobias Hegewald, 5. Mihai Marinescu. Mâine la ora 15.00 este programată ultima cursă a sezonului 2011 și cea de a doua de pe Circuit de Catalunya.

Mult temuta ploaie nu a mai apărut pe circuitul din apropierea Barcelonei, atât calificările cât și cursa desfășurându-se pe pistă uscată. Mihai Marinescu a pornit de pe a treia linie a grilei de start și nu a putut face altceva decât să își conserve poziția amenințată chiar din primii metri de către Zanella și Clarcke. În turul zece pilotul brașovean părea că va intra în lupta pentru locul patru cu Tobias Hegewald însă chiar și când a folosit boost-urile (rolul boost-urilor: mărirea puterii motorului cu 70CP pe o durată de șase secunde. În calificări sunt permise trei boosturi, iar în curse opt) nu a ajuns suficient de aproape de german. Circuit de Catalunya este o pistă pe care din pricina configurației este foarte dificil să depășești dovadă și clasamentul final al cursei care cu mici excepții este identic cu cel din calificări.

După această cursă, Mihai Marinescu a acumulat 123 de punct și se află pe locul cinci în clasamentul general al campionatului considerat una din pepinierele Formulei 1. Brașoveanul a izbutit aeastă performanță chiar dacă din pricina problemelor tehnice sau a incidentelor de cursă nu a punctat la cinci din cele 15 curse disputate până în prezent.

Calificările pentru a doua cursă sunt programate la ora României 09:45, iar startul se va da la ora 15.00 cursa putând fi urmărită live în România prin intermediul Sport.ro si www.sport.ro.

Sursa: PR Officer Mihai Marinescu
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii