Pornind de pe a patra poziţie a grilei de start pe un circuit în care este foarte dificil să depăşeşti, Mihai Marinescu a izbutit să termine pe locul trei. Braşoveanul a trecut de spaniolul Miki Monras încă din primul tur şi a făcut o cursă constantă la finalul căreia şi-a trecut în palmares cel de-al patrulea podium din acest sezon. În clasamentul general, Mihai Marinescu încheie sezonul pe locul cinci. În această dimineaţă, pilotul de la poalele Tâmpei şi-a îmbunătăţit cu peste o secundă timpul din prima sesiune de calificări de pe Circuit de Catalunya şi, comparativ cu ziua de ieri, a urcat o poziţie, luând startul de pe patru. Calificările pentru ultima cursă au fost atât de strânse în top patru, încât între locul patru şi locul doi au fost doar 42 miimi de scundă. Încrezător în forţele proprii, deşi nu cunoaşte atât de bine pista catalană, Mihai Marinescu a avut un start foarte bun şi în prima parte a primului tur a izbutit să îl depăşească pe Miki Monras, ocupantul locului trei de pe grila de start. Au urmat 21 de tururi în care a ştiut cum să se distanţeze de spaniol pentru a-şi conserva poziţia şi a trecut linia de sosire al treilea, fiind devansat de Mirko Bortolotti şi de catalanul Ramon Pineiro. După locul cinci din prima cursă şi locul trei în cea de-a doua, Mihai Marinescu a acumulat la Barcelona 25 de puncte şi încheie sezonul cu 138 de puncte. Din păcate, din pricina problemelor tehnice şi a unor incidente de cursă, din cele 16 curse desfăşurate în această stagiune (două/weekend) braşoveanul a punctat doar în 11.

Mihai Marinescu: ”Îmi pare foarte rău pentru prima parte a sezonului, pentru că am demonstrat de la Red Bull Ring încoace că pot termina pe podium. Cred că, dacă nu aş fi avut dificultăţile de la început, aş fi putut să îmi ating obiectivul de a termina sezonul în top trei. Sunt foarte fericit pentru acest podium din Catalunya. Nu am vrut să risc încă din primul viraj, aşa că am frânat mai devreme, însă ulterior am văzut că am spaţiu şi era clar că sunt mai rapid decât Monras. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au sprijinit în acest sezon, pentru că fără ei nu aş fi ajuns aici. M-am bucurat foarte tare când la ieșirea de la boxe am văzut bannerul făcut de fanii români care au venit să asiste la cursa de pe Circuit de Catalunya. Le mulţumesc, este impresionant să vezi că oamenii te încurajează”.

Clasament Cursa 2 – Barcelona, a 16-a din sezon
1. Mirko Bortolotti, 22 Laps
2. Ramon Pineiro, +8.073s
3. Mihai Marinescu, +11.782s
4. Miki Monras, +13.008s
5. Alex Brundle, +25.133s
6. Kelvin Snoeks, +25.977s
7. Christopher Zanella, +27.201s
8. Mikkel Mac, +28.002s
9. Jack Clarke, +39.918s
10. Benjamin Lariche, +39.698s

Sursa: PR Officer Mihai Marinescu
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii