Infiniti confirmă startul producţiei pentru conceptul Infiniti FX proiectat şi construit pentru dublul campion mondial de Formula 1, Sebastian Vettel. Vedetă a standului mărcii Infiniti în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt desfăşurat în luna septembrie, versiunea Sebastian Vettel a modelului FX cuprinde echipări suplimentare din punct de vedere al designului, tehnologiei şi aerodinamicii, inspirate de campionul Red Bull Racing şi ambasadorul global al mărcii Infiniti. 

Andy Palmer, vicepreşedinte executiv Infiniti, a declarat: „Ne-a plăcut să realizăm versiunea FX Sebastian Vettel pentru salonul auto de la Frankfurt, dar acest lucru a fost şi un fel de proiect pilot. Vorbim despre echivalentul nostru pentru AMG (Mercedes-Benz) sau seria M (BMW). Am vrut să testăm organizaţia şi să vedem dacă putem face faţă acestui tip de versiune specială. Versiunea FX SVv demonstrează că putem realiza vehicule speciale în serii limitate iar această versiune este una din primele care va ieşi pe piaţă.

”Maşina concept prezentată la Frankfurt este rezultatul unei conversaţii dintre Sebastian Vettel, deja şofer al unui model Infiniti FX, şi Shiro Nakamura, director de design Infiniti, purtate cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din 2011. Motorul V8 de 5,0 litri a fost modificat pentru a furniza 420 de cai putere, şi, datorită pachetului aerodinamic dezvoltat de Infiniti în colaborare cu Red Bull Racing, modelul crossover care atinge 300 km/h a fost conceput pentru a fi cel mai exclusivist crossover sport construit vreodată. Detaliile privind versiunea de serie, inclusiv disponibilitatea, numărul de exemplare produse şi preţurile, urmează a fi confirmate.

Sursa: Infiniti Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii