Honda Accord Sedan Facelift 2012 îşi face debutul în România începând cu luna Octombrie a.c.. Modelul a trecut printr-o serie de modificări de stil, emisii, confort la rulare şi manevrabilitate, toate acestea fiind acum îmbunătăţite.

Cuprinsul modificărilor
Aspect exterior restilizat.
Modificări de detaliu ale finisajelor interioare.
Îmbunătăţiri ale nivelului de emisii şi economie de carburant în cazul tuturor motoarelor.
Îmbunătăţiri ale confortului la rulare şi manevrabilitate sporită pentru toate modelele.
Auto High-Beam Support System şi Active Cornering Lights debutează în gama Accord.

Design Exterior
Modificări discrete, dar notabile, ale blocurilor optice şi barelor de protecţie completează modificările de sub capotă. Farurile au un aspect mai curat, mai proaspăt, semnalizatoarele care anterior aveau culoarea chihlimbarului acum au finisaje clare. În cazul echipărilor de vârf farurile sunt bi-HID (xenon fază scurtă şi lungă) şi dispun de sistemul Active Cornering Lights pentru o vizibilitate sporită pe timp de noapte. Grila a fost subtil redesenată, şi dispune acum de un contur cu finisaje cromate, în acelaşi ton cu materialul folosit pentru exteriorul grilei, pentru o imagine mai sportivă. Nişele admisiei şi farurilor de ceaţă au fost reprofilate, forma conică a acestor zone aducând un plus sportivitate și oferind un aspect mai ferm automobilului.

Spatele modelului Sedan a fost îmbunătăţit subtil, blocurile optice având finisaje roşii pentru lumina de mers înapoi şi indicatori care să se asorteze, oferind un echilibru designului zonei. Stilul exclusivist al Sedanului este completat de o garnitură cromată deasupra numărului de înmatriculare pe majoritatea echipărilor. Elementele de design exterior sunt finisate cu trei noi culori – Alabaster Silver, Graphite Luster şi Celestial Blue Pearl, pe lângă cele disponibile până acum.


Designul interior
Schimbările de stil la exterior au fost completate de un număr de modificări subtile la interior, majoritatea echipărilor având acum tapiţerii din materiale noi pentru scaune şi panourile uşilor, schimbând aspectul habitaclului. Spaţiul pentru picioare în cazul majorităţii modelelor este acum iluminat cu albastru dacă farurile sunt aprinse.

Un habitaclu mai silenţios
Performanţa NVH (’noise-vibrations-harshness’) impresionantă a modelelor Accord a fost îmbunătăţită prin adoptarea unei spume de densitate mărită în şi sub capotă şi în zona bordului. Izolarea fonică de sub podea a fost de asemenea revizuită şi îmbunătăţită prin utilizarea scuturilor fonoabsorbante pe ţevile de eşapament. Seria de tehnici de izolare fonică este completată cu o ușoară creştere (+0,9 mm) în grosime a lunetei, îmbunătăţind experienţa pasagerilor.

Şasiul
Inginerii din Japonia au lucrat cu omologii lor din Germania şi Marea Britanie pentru a rafina amortizoarele modelului Accord pentru o gamă largă de condiţii de drum întâlnite în Europa. Ameliorarea detaliată a amortizoarelor duale a adus îmbunătăţiri atât în stabilitatea la viteze mari pentru deplasarea pe autostradă cât şi în confortul la rulare, chiar şi pe drumuri proaste.

Active Cornering Lights
Una dintre cele mai vizibile schimbări la vârful echipărilor Accord este adăugarea sistemului Active Cornering Lights, ce permite iluminarea sporită când autovehiculul virează. Lumini suplimentare au fost subtil integrate în blocurile optice, distribuind toată lumina către lateralul vehiculului pentru a ajuta şoferul în condiţii slabe de vizibilitate. Lampa de pe partea relevantă se va aprinde când şoferul semnalizează în direcţia respectivă sau când volanul este rotit mai mult de 90 de grade. La mersul înapoi, ambele lămpi vor fi activate pentru a asigura şoferului o vizibilitate sporită în lateral.

Sistemul de asistență pentru faza lungă
O nouă tehnologie în iluminare dezvoltată de Honda este Sistemul de asistență pentru Faza lungă, care este  echipat pe vehiculele cu faruri bi-HID (xenon fază scurtă şi lungă). Acest sistem este controlat de o cameră CMOS amplasată pe parbriz, în zona oglinzii retrovizoare. Camera detectează farurile sau stopurile vehiculelor din faţă şi reduce automat intensitatea luminii la faza scurtă, dacă faza lungă este activată. Acest sistem permite şoferului să se concentreze pe deplin la condiţiile de drum, fără a fi nevoit să controleze manual luminile.

Noul Accord este disponibil pentru vânzare din luna Octombrie anul curent, în rețeaua de dealeri autorizați Honda, cu prețuri începând de la 19480 EUR (nu include TVA). Pentru detalii, accesati www.hondatrading.ro


Sursa: Honda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii