simTD: cel mai mare test de comunicare în situaţii reale de trafic efectuat până în prezent la nivel mondial.
Opel își va asuma responsabilitatea pentru coordonarea testelor începând cu jumătatea anului 2012.
Funcţia de avertizare privind condiţiile meteorologice nefavorabile şi rapoartele cu privire la starea drumului sporesc siguranţa în trafic.

Rüsselsheim/Friedberg. Pentru organizarea celui mai mare test efectuat până în prezent la nivel mondial, prin care este analizată eficienţa comunicării între autovehicule şi între autovehicul şi mediul înconjurător în situaţii reale de trafic, Opel şi-a unit forţele cu alţi 17 parteneri din industria auto, asociaţii auto, ştiinţă şi cercetare, statul federal Hesse şi oraşul Frankfurt. Aceste sisteme de comunicare realizează o legătură electronică între autovehicul și infrastructură. Astfel, un autovehicul poate schimba date cu celelalte autovehicule, aceste informaţii asigurând legătura între autovehicule şi infrastructura rutieră. Dezvoltarea acestor sisteme de comunicare reprezintă baza pentru o creştere durabilă a eficienţei şi siguranţei în trafic. Întregul proiect se desfăşoară sub denumirea: „simTD:  Mobilitate inteligentă şi sigură – teren de testare Germania”.

Faza de testare a început în Friedberg sub forma unui raport intermediar întocmit de trei ministere din Germania care susţin acest proiect, Ministerul economiei şi tehnologiei (BMWi), Ministerul educaţiei şi cercetării (BMBF) şi Ministerul transportului, construcţiilor şi dezvoltării urbane (BMVBS). Consorţiul de cercetare este, de asemenea, susţinut de statul Hesse, Asociaţia automobilistică din Germania (VDA) şi de consorţiul „Car 2 Car Communication”. Raportul intermediar reprezintă partea finală a fazei de planificare şi pregătire. Urmează unele îmbunătăţiri înaintea începerii efective a fazei de testare.

Opel şi-a asumat responsabilitatea de a coordona faza de testare în numele tuturor partenerilor implicaţi în acest proiect. Testele pe teren vor începe la jumătatea anului 2012. Un test de o asemenea amploare – în care sunt angrenate 120 de autovehicule ale tuturor partenerilor – reprezintă o premieră mondială. Coordonarea, monitorizarea şi analiza datelor acestui experiment sunt realizate în strânsă colaborare cu Universitatea din Wuerzburg şi Universitatea Tehnică din München. Aceste universităţi asigură coroborarea datelor statistice referitoare la şoferi şi rutele lor zilnice. Testul pe teren va dura cel mai probabil în jur de şapte luni. Toate autovehiculele de testare vor fi amplasate la baza centrală Infraserv, în apropiere de Frankfurt-Hoechst.

Funcţia de avertizare privind condiţiile meteorologice nefavorabile şi rapoartele cu privire la starea drumului
Pe lângă multe alte funcţii, Opel va testa împreună cu ceilalţi parteneri şi funcţia de avertizare privind condiţiile meteorologice nefavorabile şi rapoartele cu privire la starea drumului pe durata desfăşurării proiectului simTD. Directorul departamentului de dezvoltare a sistemelor electrice din cadrul Opel, Dr. Burkhard Milke, a declarat: „În fruntea listei de cerinţe ale şoferilor cu privire la viitoarele sisteme de comunicare auto se află introducerea avertizărilor privind condiţiile meteorologice nefavorabile şi rapoartele cu privire la starea drumului. Astfel de dispozitive reprezintă o valoare adăugată semnificativă pentru şoferi şi sporesc siguranţa în trafic”.

Baza acestor teste este asigurată de patru posturi de radio cu informaţii despre vreme şi starea drumului, care furnizează deja date detaliate, de exemplu cu privire la utilajele de deszăpezire. Principalii parametri monitorizaţi sunt punctul de rouă şi temperatura suprafeţei carosabile. Interfaţa om-maşină utilizată de toţi partenerii în cadrul acestui test a fost dezvoltată de DFKI – centrul german de cercetare privind inteligenţa artificială.

Pagina de Internet a proiectului de cercetare simTD: http://www.simTD.de

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

2 comentarii

  1. am observat ca in ultimul timp opel se implica intens in a testa orice fel de situatii pentru a imbunatatii siguranta

    RăspundețiȘtergere
  2. Mare parte din constructorii auto incep sa fie din ce in ce mai preocupati de siguranta si acesta este un lucru foarte bun...

    RăspundețiȘtergere