Citigo este unul dintre stâlpii Strategiei de Creştere ŠKODA.
O ŠKODA pentru oraş – “City Clever”.
Citigo deschide drumul pentru oportunităţi extraordinare într-un nou segment.

Mladá Boleslav/Bratislava - Ín 13 octombrie 2011, ŠKODA a celebrat, în Bratislava, începutul producţiei de serie a noului său automobil de clasă mică, “Citigo”. Cu cel de-al şaptelea model, producătorul ceh îşi extinde portofoliul de produse şi către segmentul automobilelor de clasă mică. Noul Citigo va pătrunde deja pe piaţa din Republica Cehă la finalul acestui an. Alte ţări europene vor urma la începutul verii lui 2012. În momentul lansării sale pe piaţă, Citigo va fi disponibil, iniţial, în versiunea cu trei uşi. Versiunea cu cinci uşi va fi disponibilă la începutul lui 2012.

“Citigo reprezintă o componentă centrală a strategiei noastre de creştere,” declară Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, Preşedintele Consiliului de Administraţie ŠKODA. “Cu acest automobil demarăm ofensiva modelelor noastre în Europa. Acesta oferă companiei ŠKODA acces pe importantul segment al clasei mici şi pune în practică perfect valorile noastre, într-un automobil de oraş: compact, dar în acelaşi timp spaţios, economic, dar agil, atractiv şi echipat cu multe idei inteligente. Această maşină este ‘city clever’.”

Grupurile cheie pe care le ţintim sunt şoferii tineri, familiile tinere, cu copii mici, care vor să-şi cumpere o a doua sau chiar a treia maşină, şi, de asemenea, ‘cei mai pragmatici’, adică grupul de clienţi care sunt mai degrabă atenţi la preţ şi au o abordare raţională în ceea ce priveşte automobilul, pe de o parte, dar, în acelaşi timp au cerinţe mari în privinţa calităţii, designului şi siguranţei. Citigo reprezintă îmbinarea perfectă a acestor proprietăţi. În funcţie de cererile pieţei vor fi disponibile până la trei versiuni de echipare: Active, Ambition şi Elegance.

Citigo oferă maximum de loc într-un spaţiu minim şi locuri confortabile pentru patru pasageri. Cu o lungime de 3,56 metri, o lăţime de 1,65 metri, şi o înălţime de 1,48 metri, Citigo se situează printre cele mai compacte maşini din segmentul A00.

Capitolul siguranţei este de o importanţă maximă. În premieră, un automobil ŠKODA include airbag lateral pentru cap/torace pentru şofer şi pasagerul din faţă. Împreună cu alte dotări, acesta oferă un pachet exemplar de siguranţă pasivă pentru un autovehicul din această clasă. Siguranţa activă este îmbunătăţită semnificativ de noul sistem activ de asistenţă la frânare, “City Safe Drive.”

În momentul lansării pe piaţă, vor fi disponibile noi motoare pe benzină cu trei cilindri: ambele motoare au o cilindree de 1,0 litri şi oferă 44 kW/60 CP sau 55 kW/75 CP. 

Sursa: Skoda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii