Designul exclusivist al sistemului de scaune combină flexibilitatea cu caracteristicile premium
Consola FlexRail oferă spaţii de depozitare exact acolo unde este mai multă nevoie
Noua generaţie a suportului pentru biciclete FlexFix poate transporta acum până la 4 biciclete
Parbriz panoramic inovator, pentru o senzaţie de spaţiu şi vizibilitate

Rüsselsheim. Inovator, flexibil, de înaltă calitate şi ergonomic: datorită sistemului optimizat de scaune Flex7, precum şi datorită echipamentelor Flex, tipice pentru marca Opel, Zafira Tourer stabileşte noi standarde pentru versatilitate şi atmosferă la interior.

Opel a pus bazele segmentului de monovolume compacte cu şapte scaune încă din anul 1999, prin lansarea primei generaţii a modelului Zafira. Opel urmăreşte să continue povestea de succes cu versiunea actuală, cea de-a treia generaţie. Principiul rămâne acelaşi şi în prezent: flexibilitate maximă la bord, fără a fi nevoie de îndepărtarea scaunelor. Oferind o îmbinare perfectă între funcţionalitate şi starea de bine, noul Opel Zafira Tourer aduce valorile Insignia în segmentul monovolumelor compacte: caracteristici premium, tehnologii inovatoare şi design dinamic, sculptural.

Alături de modelul Meriva, numărul unu în segmentul monovolumelor de dimensiuni mici, Zafira Tourer face din marca Opel un etalon în domeniul flexibilităţii. Dacă cea de-a doua generaţie a modelului Meriva, lansată în 2010, oferă familiilor tinere o flexibilitate de neegalat într-o formă de dimensiuni reduse, noul Zafira Tourer combină nivelul şi mai înalt de versatilitate cu caracteristici premium suplimentare în ceea ce privește atmosfera şi confortul la interior. Acesta este alegerea ideală pentru familii cu copii cu vârste mai mari sau pentru profesioniști, precum fotografi sau arhitecţi, care trebuie să transporte obiecte voluminoase pentru a-și desfășura activitatea. Toate acestea devin mai uşoare ca oricând cu ajutorul noului Zafira Tourer.

Versatilitate: scaune individuale în partea din spate, pentru flexibilitate şi confort maxime
Precum în cazul primelor două generaţii ale modelului Zafira, principiul fundamental al Zafira Tourer este flexibilitatea maximă prin numeroase configuraţii interioare, fără a îndepărta scaunele. Modelul impresionează şi prin interiorul spaţios, confortabil şi de înaltă calitate. În plus, inginerii Opel au îmbunătăţit considerabil conceptul inteligent al sistemului de scaune Flex7.

Ca şi la versiunile anterioare, ambele scaune de pe al treilea rând pot fi pliate la același nivel cu podeaua compartimentului de bagaje, însă inginerii Opel au reproiectat complet cel de-al doilea rând. Acesta nu mai este tip banchetă, ci este compus din 3 scaune individuale, care pot fi glisate longitudinal într-un interval de 210 mm (100 mm în faţă, 110 mm în spate), independent unul față de celălalt şi pot fi pliate complet, creând astfel o podea plană pentru încărcătură. În plus, spătarele scaunelor pot fi reglate în patru poziţii diferite (la 0, 16, 20 şi 24 de grade).

Toate caracteristicile Opel Flex trebuie să îndeplinească cerinţele cheie ale mărcii Opel pentru manevrabilitate optimă: datorită manetelor scaunului uşor de accesat, colorate pentru  a putea fi diferenţiate mai bine (roşu pentru pliere şi negru pentru ridicare), spătarele pot fi pliate complet printr-o mişcare simplă, oferind astfel versatilitate maximă fără a fi necesară demontarea scaunelor sau a tetierelor.

Sistem de scaune „Lounge”: pasagerii din rândul doi se bucură de confort de clasa întâi
Principalul punct de atracție al noului Zafira Tourer este sistemul de scaune „Lounge”, care oferă pasagerilor din cel de-al doilea rând spaţiu generos, asemenea unui sedan dintr-o clasă superioară. Noua configuraţie pentru interior este dotare standard pentru versiunea de top Cosmo şi dotare opțională pentru versiunea Enjoy.

Cu o apăsare de buton, cele trei scaune din rândul doi se transformă în două scaune excepţional de confortabile cu mult spaţiu suplimentar pentru zona picioarelor şi zona umerilor: scaunele exterioare pot glisa cu până la 280 mm în spate, cea mai bună valoare din clasa sa, cu 70 mm mai mult decât în versiunea standard şi cu 50 mm spre centrul habitaclului, o adevărate inovaţie în acest segment de piaţă.

Apoi, un mecanism de pliere/rotire inteligent și uşor de utilizat transformă spătarul scaunului din mijloc în cotiere confortabile pentru pasagerii din scaunele exterioare. Opel a solicitat eliberarea unui brevet pentru acest sistem, unic în industria auto.

Cu această configuraţie inteligentă pentru zona din spate, Zafira Tourer oferă confort de primă clasă şi senzaţia specială de călătorie într-un „lounge pe roţi”. Pasagerii de pe cel de-al doilea rând se bucură de spaţiu şi confort maxim, precum şi de senzaţia de ergonomie superioară a sistemului de scaune.

Accentul pe bunăstarea personală face din modelul Zafira Tourer mult mai mult decât un autovehicul de familie. Designerii Opel au transformat habitaclul flexibil într-un loc în care vă puteţi relaxa şi bucura de atmosfera spaţioasă, fie că vă aflați într-o călătorie de afaceri, fie într-o călătorie cu familia sau prietenii.

Scaune faţă inovatoare: confort şi ergonomie de top
Elementele locurilor din față sunt organizate în mod clar pentru a oferi şoferului şi pasagerului cel mai înalt nivel de confort. Partea din faţă, complet reproiectată, cu montanţi A subţiri, geamuri laterale mari şi oglinzile exterioare montate pe uşi oferă vizibilitate sporită şoferului.

Zafira Tourer dispune în dotarea standard de scaune faţă anatomice, inovatoare, de dimensiuni mari, care pot fi reglate în mai multe direcţii şi care sunt echipate cu tetiere active. Scaunele faţă proiectate de inginerii Opel oferă un nivel unic de confort pentru acest segment de piaţă şi cea mai bună gamă de reglări din clasă. Ambele scaune pot fi glisate cu 180 mm în spate şi înălţimea scaunului şoferului poate fi reglată cu până la 65 mm mai sus. De asemenea, modelul prezintă o flexibilitate specială: scaunul şoferului şi al pasagerului din faţă pot fi reglate în poziţia optimă pentru persoane de orice tip de conformație, formă, dimensiune, mai ales pentru şoferi foarte înalţi, care reclamă adesea că nu au destul spaţiu în modelele din segmentul de autovehicule compacte.

Pentru şofer şi pasagerul din faţă sunt disponibile opţional scaune ergonomice, astfel încât ambii vor putea beneficia de perna rabatabilă pentru scaun, suport lombar reglabil şi pernă extensibilă pentru scaun. Scaunele sunt aprobate de renumita asociaţie Aktion Gesunder Rücken e.V (Acţiune pentru un spate sănătos), o asociaţie independentă de doctori şi experţi în sănătatea spatelui. Pentru a primi certificatul AGR, spătarul scaunului trebuie să se adapteze perfect la curbura naturală a spatelui, o caracteristică a scaunului de care veţi beneficia atât în călătoriile lungi, cât şi în cele scurte.

Opţional, este disponibilă varianta scaunului pasagerului din faţă care poate fi pliat complet pentru a transporta obiecte lungi. FlexCover,  capacul pentru portbagaj stabil, pliabil şi ergonomic, poate fi depozitat în spate şi formează o platformă uniformă, protejând partea din spate a scaunelor de murdărie. Cele două scaune exterioare din rândul al doilea prezintă suporturi ISOFIX şi inele de prindere pentru scaune pentru copii.

FlexRail: sistem inovator de depozitare în consola centrală
FlexRail, consola centrală flexibilă (dotare standard pentru Cosmo și dotare opţională pentru versiunea Enjoy), a fost îmbunătăţită suplimentar faţă de sistemul disponibil pe modelul Meriva. Aceasta a fost proiectată ca un sistem de depozitare modular pe trei niveluri:

-Două ghidaje, fabricate din aluminiu polișat de înaltă calitate sunt dispuse între scaunele din faţă. Modulele FlexRail glisează înainte şi înapoi pe acestea.
-Ghidajul superior susține o cotieră de dimensiuni generoase, care poate fi deschisă pentru a beneficia de două compartimente de depozitare, de exemplu pentru CD-uri.
-Sub acestea se află un alt compartiment cu două suporturi pentru pahare.
-La nivelul inferior se află un compartiment de depozitare adânc, unde pot fi stocate obiecte personale, care vor fi mascate de cotieră şi suporturile pentru pahare. Datorită apropierii de intrarea auxiliară şi USB, precum şi de priza de 12 V, acesta este locul perfect de a păstra un MP3 player sau un sistem de navigaţie portabil, ascuns în siguranţă de privirile celorlalți.

Elementele FlexRail pot fi demontate fie separat, fie împreună, spre exemplu atunci când curăţaţi zona, fapt extrem de practic. Noul sistem este un alt exemplu al nivelului înalt de flexibilitate al modelului Opel Zafira Tourer, aflându-se la îndemână exact unde trebuie. FlexRail este disponibil în combinaţie cu frâna electrică de parcare ergonomică.

FlexRail şi buzunarele de depozitare din portierele din faţă sunt iluminate indirect de raze roşii de lumină (lumină ambientală). Astfel, vizibilitatea pe întuneric este îmbunătăţită şi se creează o atmosferă intimă.

Peste 30 de spaţii de depozitare amplasate exact acolo unde este nevoie
FlexRail este exemplificarea perfectă a modului în care experţii în ergonomie Opel utilizează rezultatele cercetărilor de piaţă şi ale sondajelor între clienţi pentru a proiecta un interior extrem de progresist în ceea ce priveşte funcţionalitatea. Toate elementele transportate de obicei beneficiază de un spaţiu propriu, uşor accesibil, astfel că interiorul rămâne ordonat şi îngrijit.

În cadrul noului Zafira Tourer, acest fapt este asigurat de către un sistem cu peste 30 de compartimente de depozitare. În buzunarele de depozitare din portierele față pot fi păstrate în siguranţă şi în poziție verticală sticle de 1,5 litri, iar în cele din portierele spate încap sticle de 1 litru. Un alt compartiment de deasupra acestora oferă spaţiu pentru un telefon mobil. De asemenea, pasagerii din al treilea rând de scaune dispun de spaţii de depozitare practice pe părțile laterale, precum şi de o consolă cu două suporturi de pahare între scaune.

În panoul de instrumente de pe partea pasagerului din faţă se află două torpedouri încăpătoare. Ambele au un capac pentru a proteja obiectele de privirile celorlalți. Torpedoul inferior dispune şi de un spaţiu suplimentar pentru manualul de utilizare al autovehiculului şi suporturi pentru monede şi pixuri. Compartimentul deschis situat între cele două torpedouri este prevăzut cu o căptușeală de cauciuc pentru a nu permite alunecarea obiectelor.

Consola centrală din postul de conducere dispune de compartimente de depozitare practice: un compartiment cu capac în faţa afişajului central, un compartiment deschis, adânc, imediat sub priza de 12 V şi intrarea auxiliară şi USB, care se află sub comenzile sistemului infotainment/de climatizare.

Pe partea şoferului se află un compartiment compact, detaşabil, ideal pentru obiecte de dimensiuni mici, precum ochelari de soare, portofele şi telefoane mobile. În plus, sunt disponibile opţional compartimente de depozitare sub scaunul şoferului şi al pasagerului din faţă.

Portbagaj spaţios: cu un volum de până la 1.869 de litri, pachet inteligent FlexOrganizer
În configuraţia cu cinci scaune, Zafira Tourer oferă un volum de 710 litri, cu 65 de litri mai mult decât actualul model Zafira. Volumul maxim de încărcare de 1.860 litri (cu 40 de litri mai mult) este disponibil atunci când cele trei scaune din al doilea rând sunt pliate.

Spațiul portbagajului poate fi organizat imediat cu ajutorul pachetului FlexOrganizer de la Opel, care este alcătuit dintr-o plasă pentru bagaje cu două tije, o altă plasă mai mică, patru adaptoare şi șine montate pe părțile laterale ale portbagajului. Sistemul cuprinde elemente pentru transport şi depozitare care permit clienţilor să divizeze suprafața portbagajului în funcție de situație. Datorită celor patru inele puteți fixa bunurile uşor și în siguranță. Capacul portbagajului se fixează perfect într-un spaţiu din spatele celui de-al treilea rând de scaune, unde poate fi depozitat când nu este utilizat.

Noua generaţie a suportului pentru biciclete FlexFix poate transporta acum până la patru biciclete
În general, extinderea capacităţilor de transport ale unui autovehicul poate necesita un efort considerabil. Acest lucru nu se aplică şi în cazul modelului Zafira Tourer. Cea de-a doua generaţie a suportului pentru biciclete FlexFix integrat complet este disponibilă pentru prima oară pentru modelul Zafira Tourer, fiind acum chiar mai uşor de utilizat şi oferind o funcţionalitate sporită.

Cea de-a doua generaţie a sistemului de transport FlexFix este familiară datorită modelului anterior, poate fi utilizată în doar câteva secunde şi, de asemenea, poate dispărea aproape insesizabil în bara de protecţie spate, atunci când sistemul nu este utilizat. Asemenea tuturor dotărilor Opel Flex, utilizarea uşoară fără unelte speciale a fost prioritară.

Noul sistem FlexFix, care este disponibil acum pentru prima oară şi la Astra Sports Tourer, este proiectat pentru a transporta două biciclete, asemenea versiunii anterioare. Cele două biciclete pot cântări acum până la 30 kg fiecare (în versiunea anterioară limita era de 20 kg). O altă noutate este reprezentată de adaptor, disponibil ca accesoriu, care permite transportarea a încă două biciclete, de până la 20 kg fiecare.

FlexFix este proiectat pentru a transporta în total 100 kg, astfel încât să poată fi transportate şi bicicletele cu propulsie electrică, din ce în ce mai populare. Datorită înălţimii reduse a suportului pentru biciclete FlexFix, bicicletele pot fi montate pe şine cu uşurinţă şi fără mult efort. Noul braţ al suportului este prevăzut cu inserţii de cauciuc pe clemele de fixare, pentru a stabiliza fiecare cadru de bicicletă. Bicicletele pot fi, de asemenea, blocate pe suport.

O altă noutate: acum este posibil să înclinaţi suportul cu bicicleta montată, care poate fi şi blocată, astfel încât hayonul să poată fi deschis, permiţând astfel accesul la compartimentul de bagaje al modelului Zafira Tourer din exterior.

Parbriz şi acoperiş panoramic: vizibilitate naturală şi flexibilă pentru toţi pasagerii
Parbrizul panoramic uşor înclinat reprezintă o altă caracteristică principală a noului Zafira Tourer, inundând cu lumină interiorul. Această dotare opţională, patentată de Opel, a fost disponibilă pentru prima dată pentru autovehiculul de serie Astra GTC din 2006, iar acum este disponibil pentru noul monovolum Opel.

Combinația cu acoperişul panoramic, care pornește direct din parbrizul impetuos și alungit şi se extinde până în partea din spate a autovehiculului, intensifică efectul şi oferă mai ales pasagerilor din spate o atmosferă plăcută, spaţioasă.

Parbrizul panoramic care se întinde din partea din spate a hayonului cu mult peste zona capului pasagerilor din față dispune de un geam special care oferă o senzaţie de spaţiu, o vizibilitate şi o experienţă de conducere complet noi, atât  în zilele cu soare cât şi în cele înnorate. Spre deosebire de parbrizurile/acoperişurile din sticlă obișnuite, nu există o traversă care să obstrucționeze vederea, astfel încât atât „pilotul" şi „copilotul”, cât şi pasagerii din spate pot beneficia de privelişte, ca într-o carlingă de avion. Sistemul de jaluzele, uşor de utilizat, transformă „ecranul” mare natural într-un post de conducere normal, oferind astfel o perspectivă flexibilă în funcţie de dorinţele pasagerilor.

Parbrizul panoramic şi acoperişul panoramic sunt echipate cu o folie specială care absoarbe căldura. Parasolarul electric de sub acoperişul panoramic blochează razele solare puternice şi păstrează o atmosferă plăcută şi confortabilă în interior. Geamurile laterale spate închise la culoare cu Solar Protect pentru absorbţia căldurii previn supraîncălzirea habitaclului.


Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii