Zurich. Modelul Volt, autovehiculul electric cu autonomie extinsă dezvoltat de Chevrolet, și noul Malibu au primit punctajul maxim de cinci stele în cadrul Programului European de Evaluare a Autovehiculelor Noi (Euro NCAP), care a publicat astăzi ultimele rezultate. Chevrolet Volt este primul autovehicul electric dezvoltat de un producător american care a primit cel mai mare punctaj Euro NCAP la toate categoriile.

„Rezultatele confirmă faptul că ambele autovehicule îndeplinesc cele mai înalte standarde de siguranță existente în prezent. Performanța modelului Volt în materie de siguranță și conceptul său de propulsie evidenţiază fiabilitatea și caracterul practic, părți integrante ale acestui design deosebit”, a declarat Wayne Brannon, Președinte și Director Executiv Chevrolet Europe.

Euro NCAP este ultima dintr-o serie de organizații de specialitate care i-au acordat modelului Volt punctaje maxime. În aprilie 2011, Institutul american pentru asigurarea siguranţei rutiere (IIHS) i-a acordat acestuia calificativul „Cel mai bun autovehicul în materie de siguranţă”, în timp ce Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului din S.U.A. (NHTSA) i-a acordat autovehiculului un punctaj de cinci stele.

Caroseria modelului Chevrolet Volt este extrem de rigidă, fiind construită din oțel ultra-rezistent. Funcțiile sale de siguranță activă și pasivă includ:

-ABS standard pentru toate cele patru roți, sistemul de control al tracţiunii, funcţia de distribuție electronică a forței de frânare, sistemul de asistare la frânare și sistemul electronic de control al stabilităţii
-8 airbaguri standard și un pedalier retractabil
-un sistem ISOFIX de fixare a scaunelor pentru copii pe locurile din spate
-scaune față cu tetiere reglabile pentru protecția împotriva leziunilor cervicale
-un semnal acustic care poate fi activat de șofer pentru a avertiza pietonii de apropierea autovehiculului.

Noul Chevrolet Malibu va fi comercializat în premieră în Europa, iar pentru Statele Unite ale Americii este a opta generație. Și acesta dispune de o structură sofisticată pentru o protecție maximă în eventualitatea producerii unui accident. Ediția europeană va fi echipată cu 6 airbaguri în total și cu o gamă extinsă de sisteme de control al șasiului. Malibu este cel mai longeviv model din istoria autovehiculelor de dimensiuni medii, înregistrând o existenţă de 35 ani, de-a lungul a șase decenii și 8 generații.

Anul acesta modelul Aveo hatchback – în prezent cel mai sigur autovehicul din segmentul din care face parte – Chevrolet Orlando și Captiva SUV au primit punctajul maxim de cinci stele. Cel mai bine vândut model al mărcii, Chevrolet Cruze sedan, a obținut de asemenea punctajul maxim pentru siguranță din partea Euro NCAP.

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii