După ce a terminat sezonul 2011 pe locul cinci în Formula 2, Mihai Marinescu a fost invitat să concureze în GP2, cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 al Emiratelor Arabe Unite. Brașoveanul va pilota un monopost al echipei Rapax, cea care în sezonul 2010 alături de Pastor Maldonado a câștigat titlul mondial atât la piloți, cât și la constructori. Dovedind că are potențial în ultimele evenimente din Formula 2, Mihai Marinescu a venit ca o alegere firească pentru echipa italiană Rapax, acest Grand Prix de la Abu Dhabi fiind cel mai important eveniment pentru piloții care aspiră sa ajungă în GP2. Mihai îl va avea coechipier la Rapax pe spaniolul Dani Clos un pilot în vârstă de 23 de ani care are deja o bogată experiență în GP2 Series.

Campionatul GP2 Series a fost fondat în 2005 de către Bernie Ecclestone și a venit să înlocuiască binecunoscuta Formulă 3000. Ca și predecesoarea sa GP2 este un eveniment suport pentru Grand Prix-urile de Formula 1 desfășurându-se pe aceleași circuite și în aceleași weekenduri cu evenimentele din ”Marele Circ”. Monoposturile din acest campionat au șasiu Dallara, propulsoare V8 produse de Renault, iar furnizorul de pneuri este, ca și în cazul Formulei 1, Pirelli. Capacitatea cilindrică a motorului este de 4 litri, acesta furnizează o putere de 620CP la 10.000 rpm, iar în performanță pură, monopostul accelerează de la 0 la 100 hm/h în mai puțin de trei secunde - viteza de top este de 320 km/h.

Majoritate piloților care activează în prezent în Formula 1 au ajuns în cel mai popular sport cu motor direct din GP2. Printre aceștia se numără și:  Lewis Hamilton (campion al Formulei 1 în 2008), Nico Rosberg, Timo Glock, Heikki Kovalainen, Vitaly Petrov, Bruno Senna, Lucas di Grassi. Grand Prix-ul de la Abu Dhabi a fost conceput ca o gală a GP2 care oferă posibilitatea piloților eligibili pentru acest campionat să ia contact nu doar cu monoposturile - cum se întâmplă în cazul testelor -, ci și cu antrenamente libere, calificări și curse. Evenimentul va începe vineri 11 noiembrie, când sunt programate antrenamentele libere și calificările, și va continua sâmbătă 12 noiembrie cu prima cursă, urmând ca ultima cursă să se desfășoare duminică 13 noiembrie chiar înaintea cursei de Formula 1.

Mihai Marinescu: ”Weekendul viitor va fi unul al premierelor pentru mine. Mă voi afla pentru prima dată pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi, voi concura pentru prima dată în GP2 Series și mă voi afla pentru prima dată într-un monopost atât de apropiat de cel din Formula 1. Tocmai pentru că sunt atât de multe lucruri noi, obiectivul meu pentru acest Grand Prix este o clasare în primii 15. Va fi cea mai mare provocare din cariera mea, însă mă simt în formă și sunt foarte determinat să mă clasez în top 15 chiar dacă voi merge pentru prima dată pe circuitul Yas Marina. Mă bucur că pot concura pentru Rapax, echipa care anul trecut a câștigat ambele titluri, și că îl am coechipier pe Dani Clos. Ne știm de când concuram amândoi în karting și ne înțelegem bine. Le mulțumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje după încheierea sezonului de Formula 2 și sper să îmi poată urmări cursele de la Abu Dhabi.”

Andrea Bergamini ( Manager Team Rapax): “Îl cunoaștem pe Mihai de mai mult timp, l-am remarcat și urmărit, a concurat în campionate puternice și a avut performanțe bune. I-am adresat invitația de a concura în echipa noastra, în GP2, pentru că suntem siguri de capacitatea sa de a face fața la acest nivel. Este evident că nu îi va fi ușor, este cel mai puternic campionat din lume în afara Formulei 1, dar beneficiază de tot sprijinul nostru.”

Sursa: PR Officer Mihai Marinescu
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii