Dupa un sezon exceptional - cu zece victorii, al 7-lea titlu mondial la constructori pentru Citroën Total World Rally Team si al 8-lea titlu pentru Sébastien Loeb/Daniel Elena, echipa Citroën Racing face deja pregatirile pentru sezonul 2012.

Avand initial contract pana in decembrie 2013, Citroën Racing a decis sa inceteze colaborarea cu Sébastien Ogier si Julien Ingrassia la finalul sezonului 2011.

In 2012 si 2013, Sébastien Loeb si Daniel Elena vor fi colegi de echipa cu Mikko Hirvonen si Jarmo Lehtinen. Finlandezii, vicecampioni mondiali in 2009 si 2011, au obtinut pana acum 14 victorii si 51 de clasari pe podium din 124 de participari in Campionatul Mondial de Raliuri.

„Plecarea echipajul Sébastien Ogier si Julien Ingrassia atinge o coarda sensibila in intreaga echipa. Citroën Racing a stat in spatele primelor succese, mai intai in Junior WRC, apoi cu echipa Citroën Junior si in final cu echipa Citroën Total.  Au avut un sezon foarte bun in care au obtinut cinci victorii si au terminat pe locul trei in clasamentul general. Desigur, au avut si o contributie importanta la castigarea celui de-al saptelea titlu mondial la constructori. Acum suntem bucurosi sa-i primim in echipa pe Mikko Hirvonen si Jarmo Lehtinen.  Au fost cei mai mari rivali ai nostri in ultimele patru sezoane si abia asteptam sa colaboram cu ei in viitor. Mikko este un pilot talentat, iar consistenta sa ne va ajuta sa ne luptam pentru inca un titlu la constructori”, a spus Olivier Quesnel, directorul Citroën Racing.

„Profit de aceasta ocazie pentru a felicita inca o data intreaga echipa Citroën Racing pentru titlul castigat in 2011 si, desigur, pe Sébastien Loeb si Daniel Elena pentru cel de-al 8-lea titlu consecutiv.  As vrea sa le multumesc si lui Sébastien Ogier si Julien Ingrassia pentru implicarea lor alaturi de Citroën in ultimii patru ani si pentru victoriile din acest sezon. Acum spun bun venit echipajului Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen care se alatura echipei Citroën Racing, o echipa determinata sa continue sirul de victorii incepand cu Raliul Monte Carlo 2012”, a spus Frédéric Banzet, manager general Citroën Automobiles.

Sursa: Citroen Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii