Paris. Misiunea diplomatică a Statelor Unite ale Americii în Franţa a făcut publică achiziţionarea a patru modele Chevrolet Volt, trei dintre acestea urmând a fi utilizate de Ambasada S.U.A. din Paris şi unul de Consulatul din Lyon în cadrul Proiectului „Greenwheels”, un parteneriat public-privat între Ambasada din Paris, Consulatul din Lyon şi GM/Chevrolet.  La data de 30 noiembrie, Ludovic Dirand, directorul general al Chevrolet France, i-a înmânat ambasadorului Charles Rivkin cheile pentru două dintre autovehiculele Chevrolet Volt care fac parte acum din flota de autovehicule a Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Franţa.  Celelalte două autovehicule Volt vor ajunge în Franţa la începutul anului 2012.

Charles Rivkin, ambasadorul S.U.A. în Franţa, a declarat că „această achiziţie vine în sprijinul apelului lansat de către preşedintele Barack Obama de a încuraja „înverzirea” guvernului federal şi, prin aceasta, consolidarea unui exemplu pozitiv. Noi, cei care facem parte din Misiunea diplomatică a S.U.A. în Franţa, suntem într-o permanentă căutare de inovaţii pentru a face activităţile noastre mai sustenabile din punct de vedere ecologic.”

Ca parte a efortului depus în materie de asigurare a sustenabilităţii, Misiunea diplomatică a S.U.A. s-a angajat într-un program care va permite reducerea semnificativă a consumului de energie pe suprafaţa de peste 50.000 m2, deţinută şi administrată de Guvernul Statelor Unite ale Americii în Paris şi pe întreg teritoriul Franţei.

Acest parteneriat marchează, de asemenea, un capitol inedit în istoria franco-americană: Originar din Elveţia, Louis Chevrolet s-a mutat împreună cu familia în Franţa pe când era copil, iar în 1911 a emigrat în Statele Unite ale Americii, acolo unde a devenit co-fondatorul Chevrolet Motor Company. La 100 de ani de la înfiinţarea acesteia şi cu 209 milioane de autovehicule vândute până în prezent, Chevrolet se află pe locul patru în clasamentul celor mai mari mărci auto la nivel mondial.

Autovehiculul Volt permite personalului Ambasadei Statelor Unite ale Americii să efectueze călătorii pe distanţe de până la 80 km (MVEG), cu zero emisii poluante, utilizând energia electrică stocată în bateria litiu-ion cu o capacitate de 16 kWh. 

„Autovehiculul electric Volt cu autonomie extinsă este începutul unei noi ere a mobilităţii personale. Acesta permite clienţilor să treacă la conducerea fără emisii poluante eliminând neliniştile legate de autonomie”, a adăugat Ludovic Dirand, director general al Chevrolet France.

Chevrolet Volt, primul autovehicul electric cu autonomie extinsă (E-REV), are o autonomie totală de peste 500 km. Atunci când bateria este descărcată, un motor pe benzină generează energia electrică necesară pentru alimentarea unităţii electrice de propulsie a autovehiculului, încărcând în acelaşi timp bateria.

Bateria poate fi încărcată complet într-un interval de patru ore prin conectarea sistemului de încărcare integrat în autovehicul la o priză standard de uz casnic de 230 V.  În cazul în care şoferul nu are acces la o priză electrică după ce a parcurs cei 500 km, acesta îşi poate continua călătoria prin alimentarea autovehiculului cu carburant.

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii