Celebrul violonist, într-un interviu unic despre excelenţă.
Căutarea perfecţiunii în viziunea lui Alexandru Tomescu: libertatea de a inova, de a căuta, de a găsi lucruri neaşteptate şi de a face greşeli nemaipomenite.
Seria de interviuri Ghidul Excelenţei: parte a platformei Mercedes-Benz: Ghidul Excelenţei ( www.mercedes-benz.ro/GhidulExcelentei).
Mercedes-Benz: Ghidul Excelenţei - o serie de manifestări autohtone menite să vorbească despre ideea de excelenţă şi să aducă aminte de promisiunea lui Gottlieb Daimler "The best or nothing".

Alexandru Tomescu este cel care continuă seria de interviuri Ghidul Excelenţei printr-un dialog în exclusivitate, în care celebrul violonist creează un cadru remarcabil pentru conceptul de „excelenţă”, prin intermediul unor idei precum: perfecţiune, libertate, risc sau căutare.

Pornind de la definiţia excelenţei, artistul susţine o întreagă pledoarie pentru modalitatea în care drumul către succes este pavat cu diferite alegeri pe care trebuie să le faci în viaţă: ,,Excelenţa este un superlativ; nu suportă grad de comparaţie cu nimic altceva! Un lucru este excelent prin el însuşi.”

„Iar în formarea unui artist totul contează (...) Fiecare experienţă pe care am trăit-o, fiecare carte pe care am citit-o, fiecare sentiment pe care l-am avut reprezintă o contribuţie ca un firicel de nisip insignifiant luat în parte, însă împreună cu milioane de alte firicele de nisip ajuge să formeze un tot. Eu cred că noi, ca fiinţe umane suntem suma tuturor trăirilor pe care le-am avut,” completează Tomescu.

Mai mult, conceptul de „căutare” este unul fundamental pentru violonist:,,Eu nu ştiu dacă am atins excelenţa, dar îmi place să caut! Căutarea unui artist este căutarea perfecţiunii.”

Ideea de risc nu este străină de cel care cântă la vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702: ,,În clipa în care obţii un lucru ieşit din comun trebuie să-ţi asumi nişte riscuri: de a face o greşeală, de a nemulţumi pe mulţi, de a fi contestat şi riscul de a greşi total!”. Totuşi, alegerile pe care le-a făcut până acum s-au dovedit a fi cele mai bune pentru drumul construit încă din momentul în care a pus pentru prima oară mâna pe o vioară.

Începutul lui ca artist a reprezentat un moment foarte important pentru Alexandru Tomescu. Întrebat de sfatul pe care ar fi vrut să-l primească în momentul în care îşi începea cariera, violonistul a răspuns: ,,La început, odată ce eşti aşezat pe o direcţie bună, este esenţială libertatea de care te bucuri. Un sfat foarte important este: fii tu însuţi! Înseamnă să îţi asumi o libertate cu toate consecinţele ei: de a inova, de a căuta, de a găsi lucruri neaşteptate şi de a face greşeli nemaipomenite.”

Alexandru Tomescu: o carieră menită să impresioneze încă de la început
Celebrul violonist Alexandru Tomescu a reuşit ca până la vârsta de 35 de ani să adune nenumărate aplauze pe scenele din România şi cele internaţionale, talentul său unic fiind recunoscut de numeroase premii în acest sens. Mai mult, muzica lui este asociată de multe ori cu faimoasa vioară Stradivarius Elder-Voicu 1702, pe care Alexandru o foloseşte încă din 2007, când a câştigat dreptul de a cânta la ea pentru o perioadă de cinci ani.

De curând, Alexandru Tomescu a participat în cadrul proiectului iniţiat de Mercedes-Benz Clasa E, ,,125 de ani de inovaţie, 125 de reguli despre leadership”, în cadrul căruia a fost în rolul mentorului, artist şi antreprenor pentru ucenicul său, Paul Cimpoieru, tânăr actor şi dansator în Compania "PassePartout Dan Puric”. Spectaculozitatea dansului şi expresivitatea inedită a muzicii reprezintă în cazul echipei Alexandru Tomescu şi Paul Cimpoieru un demers menit să surprindă perspectiva antreprenorială prin prisma unei legături legendare: cea dintre muzică şi dans.

Mai puţini ştiu de latura antreprenorială şi organizatorică specifică unui om de afaceri, pe care Tomescu o cultivă atunci când vine vorba de propria activitate. Astfel, cel care interpretează 24 de „Capricii” ale lui Paganini aplică şi regulile antreprenoriatului pentru a completa talentul artistului. Fie că este vorba de promovarea propriei imagini, negocieri de contracte, sponsorizări sau de organizarea propriilor evenimente, Alexandru Tomescu se implică în cele mai mici detalii, promovând astfel viziunea artistului care devine şi businessman.

Colecţia de interviuri Ghidul Excelenţei va fi completată succesiv cu ajutorul unei serii de personalităţi care vor lua parte la acest proiect în următoarea perioadă. Interviurile pot fi vizionate online pe website-ul Mercedes-Benz România, la adresa: www.mercedes-benz.ro/GhidulExcelentei .

Interviul cu Alexandru Tomescu este disponibil la adresa: http://www.mercedes-benz.ro/content/romania/mpc/mpc_romania_website/rong/home_mpc/passengercars/home/world/excellencyguide/interview/alexandru_tomescu.html

Platforma Mercedes-Benz: Ghidul Excelenţei
Ghidul Excelenţei face parte din platforma Mercedes-Benz: Ghidul Excelenţei şi reuneşte în cadrul său o serie de manifestări menite să vorbească despre ideea de excelenţă şi să aducă aminte de promisiunea lui Gottlieb Daimler ,,The best or nothing".
Mercedes-Benz: Ghidul Excelenţei cuprinde alături de seria de interviuri Ghidul Excelenţei şi secţiunile TIFF 2011, EFFIE 2011 şi Mercedes-Benz şi Cercetaşii României: Gata oricând!

Mercedes-Benz România a lansat în 2010 Ghidul Excelenţei, o colecţie de interviuri cu personalităţi marcante ale spaţiului social-cultural autohton. Acest proiect reprezintă un demers firesc de căutare a excelenţei alături de oameni care pe parcursul activităţii lor profesionale au dat dovadă de excelenţă şi care s-au remarcat atât în spaţiul românesc, cât şi la nivel internaţional printr-un set riguros de valori şi principii.

În cadrul acestui demers, Mercedes-Benz România a strâns părerile unor oameni de prestigiu, care incontestabil, se raportează la cele mai înalte standarde. În cele din urmă, Ghidul Excelenţei poate reprezenta o sursă de inspiraţie pentru orice spectator al seriei de interviuri.

Sursa: Mercedes-Benz Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii