Bucureşti - 13 decembrie 2011 - Vânzarea de poliţe RCA online se află în creştere, în condiţiile în care piaţa asigurărilor de răspundere civilă auto înregistrează o scădere de 17,5%. Prin www.rca-ieftin.ro au fost încheiate cu 87% mai multe poliţe RCA online în 2011 faţă de anul trecut.

Pintilie Broker de Asigurare (PBA) a intermediat prin site-urile www.rca-ieftin.ro şi www.asiguratorii.ro peste 35.000 poliţe RCA în primele 11 luni ale anului 2011, cu peste 85% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, când acesta a intermediat online poliţe în valoare de peste 7 milioane de lei. 

„Scăderea pieţei RCA cu 17,5% este generată de un cumul de factori, pornind de la puterea de cumpărare mai scăzută ce a făcut pe mulţi şoferi să renunţe la a-şi mai face asigurări până la preţul mediu al asigurării RCA - ce a scăzut de la 350 lei în 2010 la 250 lei în 2011. Acest lucru denotă o adaptare mult mai mare a asigurătorilor la condiţiile actuale ale pieţei. Pe de altă parte, creşterea volumului de achiziţii de poliţe RCA online este firească, datorându-se nevoii şoferilor de a economisi timp şi bani, la care se adaugă şi confortul de a comanda asigurarea fără a fi nevoiţi să iasă din casă”, a declarat Valentin Radu, asociat şi director de marketing la Pintilie Broker. 

Achiziţia de poliţe RCA online vine cu un avantaj major faţă de achiziţia clasică, din „offline”. Şoferul poate vedea în timp real modul în care preţul unei asigurări auto obligatorii variază în funcţie de anumiţi parametri, la care se adaugă o serie de alte beneficii. Şoferii care intră pe site-ul rca-ieftin.ro pot calcula în doar 1 minut tarifele de la toate societăţile de asigurări din România, după care pot comanda cea mai ieftină poliţă prin intermediul unui formular a cărui completare nu durează mai mult de 3 minute. Livrarea se face în aceeaşi zi şi este gratuită pentru şoferii din Bucureşti, iar clienţii din restul ţării pot fi de asemenea scutiţi de taxele de curierat, dacă valoarea poliţei depăşeşte suma de 150 de lei. 

„Acest canal va fi exploatat cu adevărat la maximum din momentul în care poliţele vor putea fi emise exclusiv electronic, fără obligativitatea de a avea ataşată o vignetă. O oportunitate ar fi controlul poliţelor RCA prin acelaşi sistem folosit şi în cazul rovinietelor pentru taxa de drum”, a mai adăugat Valentin Radu. 

PINTILIE Broker de Asigurare este cel mai important jucător de pe piaţa de asigurări online din România prin site-urile asiguratorii.ro şi rca-ieftin.ro, acesta din urmă înregistrând peste 800.000 de vizitatori unici în ultimul an. (Sursă: Google Analytics). În 2010, Pintilie Broker de Asigurare a intermediat prime brute subscrise în valoare totală de 23,15 milioane lei.

Sursa: www.rca-ieftin.ro
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii

  1. Oricum, vignetele sunt oarecum in plus in practica. Soferii nu prea le mai lipesc pe parbriz, iar politistii nu prea le cer. Intr-adevar, incheierea unei polite de asigurare RCA online are avantaje incontestabile pentru client. Nu mai pierzi timpul alergand de la o firma de asigurari la alta pentru a vedea preturile, stai acasa in fata calculatorului si, din cateva clicuri, afli preturile pentru asigurarea RCA de la toate firmele de asigurari.

    RăspundețiȘtergere