Zurich – Modelul Chevrolet Aveo, disponibil în Europa din vara acestui an, a obținut locul al treilea în cadrul competiției AUTOBEST, la categoria „cea mai bună achiziție”. Modelul Aveo a primit 744 de puncte din partea unui juriu format din jurnaliști de renume din 15 țări din Europa Centrală și de Est. S-a situat pe locul al treilea după modelul Hyundai Elantra (839) și Ford Focus (758).

Membrii juriului evaluează autovehiculele înscrise în competiţie pe baza a 13 criterii ce includ designul și caracteristicile tehnice precum manevrabilitatea, consumul de carburant, spațiul disponibil și impactul asupra mediului înconjurător. Sunt luați de asemenea în considerare factori relevanți mai ales pentru Europa Centrală și Europa de Est – o rețea extinsă de comercializare și disponibilitatea pieselor și a accesoriilor.

„Modelul Aveo este un autovehicul de dimensiuni mici excelent, cu un exterior cu aspect sportiv și modern și un habitaclu stilat și practic în acelaşi timp. Raportul calitate-preț este unul foarte bun, autovehiculul fiind caracterizat, de asemenea, printr-un nivel remarcabil de siguranță și o reducere impresionantă a consumului de carburant”, a declarat Wayne Brannon, Președinte și Director Executiv al Chevrolet Europe.

În august 2011, modelul Aveo a primit punctajul maxim de cinci stele în cadrul testelor de siguranţă desfăşurate de EuroNCAP. A obținut 85 din 100 de puncte, în prezent fiind cel mai sigur autovehicul din segmentul său. Captiva SUV, Orlando MPV, noul Malibu de dimensiuni medii și noul Chevrolet Volt sunt celelalte autovehicule Chevrolet care au primit anul acest un punctaj maxim din partea EuroNCAP. În septembrie 2011, modelul Volt a fost votat „Autovehiculul ecologic al anului 2011” de către AUTOBEST.

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii