Rapoartele politiei arata ca furtul de sau din autoturisme a fost in crestere in 2011. Furtul de autoturisme de lux a crescut in 2011 cu 24.7% fata de 2010.

Pentru prevenirea acestor evenimente nedorite, direcţia de prevenire a criminalităţii recomandă posesorilor de autoturisme:

• contactarea firmelor specializate în comercializarea şi instalarea de sisteme de alarmare, antifurt, pe autoturisme, în vederea cumpărării unor asemenea sisteme care odată activate descurajează infractorii şi realizează siguranţa autoturismelor;
• nu trebuie uitat că orice sistem electronic de alarmare nu poate fi decât binevenit sau dacă nu, trebuie folosit un sistem de blocare al uşilor cu chei neconvenţionale.
• asigurarea autoturismelor prin încuierea uşilor, etc.

Alarmele auto ofera protectie antifurt, descurajand infractorii, aceste sisteme de alarmare numai la trecerea pe langa ele, emit cateva semnale sonore (senzori de perimetru), care parca iti spun “atentie am in dotare un sistem de alarma”.

Daca te-ai decis sa iti dotezi autoturismul cu un sistem de alarma, va trebui sa studiezi putin piata si sa stai de vorba cu un consultant astfel incat sa iti recomande sistemul de alarma auto cel mai potrivit. 

Ca o remarca, pentru sezonul rece recomandate ar fi alarmele auto cu pornire de motor gen VIPER.

Alarmele au fie o telecomanda proprie cu pictograme care iti arata din ce motiv ti s-a declansat alarma, fie pot fi instalate pe cheia masinii.

Montarea sistemelor de alarma auto nu poate fi facuta de catre oricine, de aceea trebuie sa alegeti un furnizor care este experimentat in instalarea unor astfel de sisteme. In caz contrar fie autoturismul isi poate pierde garantia (daca este cazul), fie sunt riscuri de defectiuni al computerului de bord, sau alte tipuri de defectiuni.

Puteti apela la firma FIPS SRL, office@fips.ro pentru a obtine o oferta pentru protejarea autoturismului dumneavoastra. 

Sursa: www.fips.ro
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

2 comentarii

  1. Zilele trecute o cunoscuta era oprita la un semafor in Bucuresti, din pacate cu geanta la vedere pe bancheta din dreapta... un hot a spart geamul cu un bolovan a furat geanta si s-a facut nevazut :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Neplacut eveniment...ne pare rau...din pacate, furturile in Romania au luat prea multa amploare in ultimul timp...dar nimeni nu face nimic!

    RăspundețiȘtergere