Rüsselsheim. Opel a făcut astăzi publice îmbunătăţirile aduse modelului Ampera, concepute pentru a reduce în mod semnificativ posibilitatea de survenire a unui incendiu la nivelul bateriei la câteva zile sau săptămâni de la producerea unei coliziuni severe. 

Îmbunătăţirile vin în întâmpinarea îngrijorărilor formulate în SUA de către GM şi Administraţia Naţională a Siguranţei Traficului pe Autostradă în legătură cu performanţa bateriei modelului Chevrolet Volt după producerea unui accident. 

Modelul Ampera a primit anul trecut punctajul maxim de cinci stele la testele de siguranţă Euro NCAP. Îmbunătăţirile anunţate astăzi includ modificări ale structurii autovehiculului şi sistemului de răcire a bateriei, ceea ce ar asigura sistemului bateriei o protecţie suplimentară în eventualitatea producerii unui impact lateral sever.

Detalii referitoare la modificări:
-consolidarea unei porţiuni existente din structura de siguranţă a autovehiculului
-montarea unui senzor suplimentar în rezervorul sistemului de răcire a bateriei pentru a monitoriza nivelurile lichidului de răcire;
-echiparea cu un suport de siguranţă în partea superioară a rezervorului lichidului de răcire a bateriei pentru a ajuta la prevenirea supraalimentării cu lichid de răcire.

„Modelul Ampera a fost dintotdeauna sigur de condus. Acum, clienţii noştri vor avea o linişte suplimentară, că modelul Ampera este la fel de sigur în zilele şi săptămânile ulterioare unui impact sever ca şi înainte”, a declarat Karl-Friedrich Stracke, CEO Opel.  

Îmbunătăţirile vor fi incluse în procesul de producție al modelului Ampera, ce va fi reluat în această lună, după pauza de Crăciun. Autovehiculele fabricate anterior vor fi actualizate în Europa, înainte de a fi livrate către clienți.

Opel planifică livrarea autovehiculelor Ampera către clienți începând din luna februarie.

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii