Lansat în februarie 2011, Peugeot 508, nava amiral a flotei constructorului francez a fost declarată ”Best Car of the Year” pe piața din Spania. 508 se alătură astfel celorlalte șase modele Peugeot care au fost distinse cu titluri similare.

A 40-a ediție a premiului ”Best Car of The Year” organizat de cotidianul central spaniol ABC a reunit 43 de modele, ele fiind evaluate extensiv de juriul compus din 52 de jurnaliști din presa generalistă și de specialitate. Acumulând 186 de puncte, Peugeot 508 a urcat în top, ocupând cea mai înaltă treaptă a podiumului în fața lui Range Rover Evoque și Hyundai i40.

Propulsat de lansarea europeană de succes din prima jumătate a lui 2011, urmată de intrarea pe piața din China în iulie, 508 reafirmă ambițiile mărcii Peugeot pe unul dintre segmentele cu cea mai bogată tradiție și cu cea mai dificilă competiție, acela al berlinelor de clasă mare. Atât în versiune berlină, cât și SW, stilul elegant și atemporal al lui 508, motorizările extrem de eficiente și ecologice, confortul la bord și în timpul condusului reprezintă argumente extrem de solide în fața unei clientele foarte exigente.

Peugeot 508 este produs în Franța la Rennes (berlină și SW), respectiv în China, la Wuhan (exclusiv berlină). Cu vânzări globale de 123.000 de unități, 508 și-a îndeplinit obiectivul de vânzări în anul de lansare. Pentru 2012, marca Peugeot intenționează să comercializeze peste 180.000 exemplare, 30% dintre acestea fiind vândute doar pe piața din China. În 2012, versiunea comercializată în Europa va fi oferită și în combinație cu motorizarea Hybrid4 diesel, marcând o premieră în acest segment de piață. 508 RXH va fi comercializat în primăvara acestui an, urmat de 508 HYbrid4.

Sursa: Peugeot Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii