Clasamentul final în Raliul Jänner: 1. Kopecký, 2. Hänninen +40,1.
Kopecký & Dresler de la ŠKODA Motorsport au câştigat evenimentul de deschidere al Campionatelor European şi Ceh.
Raliul a constat într-un spectacol dramatic, în condiţii de iarnă aspră.

Freistadt, ianuarie 2012 – Susţinut în împrejurimile oraşului austriac Freistadt, Raliul Jänner, evenimentul de deschidere al Campionatelor European şi Ceh, a fost dominat de ŠKODA Motorsport şi maşinile Fabia Super 2000. După un spectacol dramatic, Jan Kopecký şi Pavel Dresler de la ŠKODA Motorsport au câştigat, iar coechipierii lor, Juho Hänninen şi Mikko Markkula, au ocupat locul secund. În plus faţă de succesul echipei de fabrică, Raimund Baumschlager, într-o maşină Fabia Super 2000 privată, a terminat cursa pe locul patru, la numai 0,2 secunde în urma celui de-al treilea clasat Beppo Harrach. Evenimentul a oferit condiţii aspre, de iarnă, adică ninsori abundente şi un traseu acoperit de gheaţă.

Încă de la început, piloţii au fost nevoiţi să facă faţă unor condiţii tipice anotimpului rece – drumurile erau acoperite, în multe locuri, cu zăpadă şi gheaţă, ceea ce a crescut nivelul de dificultate, mai ales pentru cei care au apărut primii pe traseu. În special, Juho Hänninen, de la ŠKODA Motorsport, care are Nr. 1 pe maşină, a trebuit să lupte din greu. În prima zi, Hänninen a oferit un final care a tăiat respiraţia multora dintre spectatori, urcând de pe poziţia 16 până pe primul loc la finalul primei etape. Cu toate acestea, căderile persistente de zăpadă l-au făcut să piardă conducerea în cea de-a doua etapă - din poziţia de lider după prima zi, Juho a fost, din nou, primul pilot care a plecat pe traseul acoperit cu zăpadă şi gheaţă şi a pierdut secunde valoroase “curăţând” pista. Având în vedere condiţiile dure pe care a trebuit să le înfrunte, locul doi pe care l-a obţinut este într-adevăr un rezultat extraordinar. Coechipierul său, Jan Kopecký, care are un nou copilot în acest sezon, Pavel Dresler, a avut tot un număr mic la start şi astfel s-a regăsit într-o situaţie la fel de dificilă în ziua 1. Totuşi, a reuşit să urce de pe locul cinci pe locul trei, după prima etapă. Păstrându-şi ritmul şi în ziua 2, Kopecký şi Dresler au preluat conducerea după cea de-a treia etapă, de sâmbătă, iar la final au câştigat raliul. 

Directorul ŠKODA Motorsport, Michal Hrabánek: “Aceasta a fost prima noastră participare la Raliul Jänner şi este un eveniment de iarnă cu adevărat dificil şi imprevizibil. Am avut un start bun în acest sezon prin câştigarea primelor două locuri”.

Jan Kopecký: “Condiţiile au fost dure pe tot parcursul acestui eveniment, dar performanţele noastre s-au îmbunătăţit treptat. Aş dori să mulţumesc întregii echipe pentru pregătirea perfectă a maşinii. Este minunat că eu şi noul meu copilot, Pavel Dressler, sărbătorim victoria în acest raliu dificil, chiar la începutul noului sezon”.

Juho Hänninen: “Am început ziua a doua din poziţia de lideri, dar căderile abundente de zăpadă au avut un impact negativ asupra vitezei noastre. În orice caz, Raliul Jänner este un eveniment minunat, dar dificil, iar faptul că am ocupat locul doi aici este un rezultat cu adevărat bun”.

În plus faţă de programul principal, Raliul Jänner a inclus pe agenda sa şi o ceremonie pentru câştigătorii ediţiei 2011 a Campionatului din zona Europeană. Câştigătorii din zona Europei de Sud-Vest sunt Juho Hänninen şi Mikko Markkula de la ŠKODA Motorsport, iar coechipierii lor Jan Kopecký şi Petr Starý au terminat pe locul trei.

Sursa: Skoda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii