La ediţia din acest an a Salonului Auto de la Geneva, BMW prezintă numeroase modele de serie noi, precum şi concepte de avangardă al căror design şi tehnologie deschid drumul unor forme de mobilitate. Forţa inovatoarea a celui mai de succes constructor de automobile premium din lume permite dezvoltarea unor automobile care combină fascinaţia şi plăcerea condusului cu reducerea constantă a consumului şi a nivelului emisiilor. Prin gama actuală, BMW stabileşte repere de tehnologie cu BMW EfficientDynamics şi BMW ConnectedDrive. Menţinerea constantă a acestei strategii de dezvoltare este demonstrată de prototipurile BMW i3 Concept şi BMW i8 Concept, care vor fi prezentate şi la Geneva. Noile modele prezentate în cadrul ediţiei 2012 a Salonului Auto de la Geneva reflectă echilibrul remarcabil între pasiunea unică pentru plăcerea de a conduce şi eficienţa remarcabilă.

Un reper unic pentru designul mărcii este premiera mondială BMW Seria 6 Gran Coupé. Cel dintâi model coupé cu patru uşi din istoria mărcii este unul din principalele puncte de atracţie în cadrul standului BMW. Eleganţa sportivă a înfăţişării sugerează o experienţă fascinantă a condusului definită de motoare puternice, tehnologie extraordinară a şasiului şi sisteme inovatoare de asistare a conducătorului.

Actuala gamă de produse BMW M GmbH întruchipează talentul sportiv remarcabil într-o formă extrem de contemporană. Salonul Auto de la Geneva 2012 reprezintă scena pe care va avea loc premiera mondială a noului BMW M6 Coupé. Noul model devine cel mai rapid BMW de serie produs vreodată, cu o acceleraţie 0-100 km/h în numai 4,2 secunde, dar şi cu un consum redus cu peste 30 de procente comparativ cu generaţia precedentă. Valorile emblematice M poate fi regăsite şi la automobilele BMW M Performance, care vor fi prezentate publicului în premieră la Geneva. Modelele BMW M550d xDrive, BMW M550d xDrive Touring, BMW X5 M50d şi BMW X6 M50d pun bazele unei categorii complet noi de produse, care combină o gamă exclusivă de motoare şi performanţe ridicate cu o eficienţa impresionantă şi cu capacitatea de utilizare cotidiană.

În plus, vizitatorii Salonului Auto de la Geneva - deschis publicului între 8 şi 18 martie - vor putea asista la o prezentare extrem de detaliată a noului BMW Seria 3 Sedan. Pentru aceasta, versiuni suplimentare de motoare vor fi disponibile pentru noua generaţie a celui mai de succes model premium din lume, precum şi varianta BMW ActiveHybrid 3. Noul BMW Seria 1 va dispune de noi motoare - inclusiv BMW 116d EfficientDynamics Edition, primul model de serie al mărcii pentru care nivelul emisiilor CO2 va coborî sub 100 grame per kilometru. Seria de premiere mondiale este completată de noul BMW X6, al cărui profil individual este accentuat de modificările de design şi de dotările cu echipamente inovatoare.

Atracţie estetică: BMW Seria 6 Gran Coupé.
Prin premiera mondială BMW Seria 6 Gran Coupé, BMW oferă unul din punctele de atracţie ale Salonului Auto de la Geneva 2012 şi îşi face intrarea într-un segment nou de automobile. Designul şi dotările cu echipamente inovatoare ale primului coupé cu patru uşi creat de BMW reprezintă simbolul plăcerii exclusive a condusului în clasa de lux. Proporţiile clasice de coupe BMW, cu console scurte, capota alungită şi ampatament mărit, definesc un stil dinamic şi elegant. Interiorul de la BMW Seria 6 Gran Coupé oferă orientarea conducătorului în stilul specific mărcii, alături de un nivel ridicat al confortului într-un mediu luxos şi stilat.

BMW Seria 6 Gran Coupé este un model cu patru locuri, care oferă un confort ridicat şi pentru pasagerii din spate, fiind disponibil şi într-o versiune cu banchetă cu 3 locuri. Datorită rabatării spătarelor, portbagajul cu un volum de 460 de litri poate fi extins la o capacitate totală de 1.265 de litri.

Pentru BMW Seria 6 Gran Coupé sunt disponibile trei motoare cu tehnologie BMW TwinPower Turbo. Motorul pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, din echiparea modelului BMW 640i Gran Coupé furnizează 235 kW/320 CP, versiunea diesel cu şase cilindri în linie de la BMW 640d Gran Coupé are o putere maximă de 230 kW/313 CP. BMW 650i Gran Coupé este propulsat de noul motor V8 ce dezvoltă 330 kW/450 CP, a cărui tehnologie BMW TwinPower Turbo include acum şi sistem de gestiune complet variabilă a supapelor VALVETRONIC. Toate variantele modelului sunt echipate cu o transmisie automată sport, cu opt trepte. Alături de funcţia automată start-stop pentru motor, modul ECO PRO - dotare standard - contribuie şi el la reducerea consumului de combustibil. Sistemul inteligent de tracţiune integrală xDrive va fi disponibil pentru vârful de gamă.

Noul model va debuta în vara acestui an, cu un preţ de pornire de 67400 Euro fără TVA pentru versiunea 640i Gran Coupe.

Automobil sport superperformant: noul BMW M6 Coupé.
Noul BMW M6 Coupé, care va avea premiera mondială în cadrul Salonului Auto de la Geneva, fascinează prin designul M emblematic, dar şi prin performanţele oferite de motorul V8 cu tehnologie M TwinPower Turbo, ce dezvoltă 412 kW/560 CP. Acesta permite realizarea sprintului de la 0 la 100 km/h în 4,2 secunde, în timp ce eficienţa excepţională se traduce printr-un consum mediu (în ciclul de testare EU) de 9,9 litri per 100 kilometri. Motorul cu opt cilindri, transmisia dublă M cu şapte trepte, diferenţialul M activ din diferenţialul spate, şasiul tipic M şi noile frâne ceramice M Carbon - o noutate pe lista de opţiuni - garantează performanţe de top pentru toate criteriile importante şi asigură senzaţia M specifică.

La noul BMW M6 Coupé, liniile dinamice şi elegante sunt completate de trăsăturile distinctive M care accentuează caracterul atletic al acestei maşini sport superperformante într-o manieră derivată direct din exigenţele tehnologice. O particularitate emblematică este acoperişul din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP), cu contururi atractive la BMW M6 Coupé. Acesta contribuie la reducerea masei automobilului, precum şi la coborârea centrului de greutate - două modalităţi de optimizare a agilităţii modelului cu două uşi. Opţiunile vaste de configurare pentru funcţiile trenului de rulare şi ale suspensiei, cele două butoane M de pe volan pentru salvarea şi accesarea reglajelor preferate, designul specific M al cockpitului şi Head-Up Display (dotare opţională) - precum şi dotările caracteristice M - alcătuiesc baza ideală pentru te delecta cu acest model superperformant într-o manieră intensă şi personală.

Performanţe unice, senzaţie M specifică, eficienţă remarcabilă: modele BMW M Performance.
Prin cele patru premiere de la Salonul Auto de la Geneva, BMW M GmbH va marca startul unei game complet noi de produse. Modelele BMW M Performance îndeplinesc cerinţele pentru mai multă putere, manevrabilitate precisă şi un design foarte expresiv, dar, în acelaşi timp, păstrează utilitatea cotidiană şi eficienţa exemplară. Primii reprezentanţi ai acestui nou segment vor fi modelele BMW M550d xDrive, BMW M550d xDrive Touring, BMW X5 M50d şi BMW X6 M50d. Principalul punct comun al acestora: cel mai inovator, puternic şi eficient motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie din lume, sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive, reglajul suspensiei specific M şi caracteristicile de design.

Noul motor diesel cu trei turbocompresoare şi injecţie directă common-rail furnizează 280 kW/381 CP şi are capacitatea de a oferi un cuplu maxim de 740 Nm. Transmisia automată sport cu opt trepte, xDrive, tehnologia suspensiei şi echilibrul aerodinamic al modelelor BMW M Performance sunt configurate cu precizia specifică BMW M GmbH, astfel încât să se potrivească performanţelor fiecărui model. Noul standard este atins mai ales în ceea ce priveşte agilitatea, dar şi eficienţa. De exemplu, BMW M550d xDrive accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,7 secunde, în timp ce consumul mediu de combustibil în ciclul de testare EU este de 6,3 litri per 100 kilometri.

Gamă extinsă de motoare pentru noul BMW Seria 3 Sedan.
Designul expresiv şi elegant, talentul sportiv remarcabil şi confortul îmbunătăţit sunt particularităţile celei de-a şasea generaţii BMW Seria 3 Sedan. Noul epitom al plăcerii condusului în segmentul premium compact adaugă şi o amprentă de pionierat printr-o gamă de opţiuni inovatoare cum sunt transmisia automată cu opt trepte, BMW Head-Up Display şi BMW Lines. Ediţia 2012 a Salonului Auto de la Geneva marchează debutul unor motoare suplimentare pentru noul BMW Seria 3 Sedan. Fiecare cu patru cilindri, o capacitate de 2,0 litri şi tehnologie BMW TwinPower Turbo, propulsoarele modelelor BMW 316d, BMW 318d şi BMW 320i furnizează un nivel al puterii specific mărcii, precum şi un nivel extrem de redus al consumului şi al emisiilor. Puterea motorului pentru cele două motoare diesel suplimentare este de 85 kW/116 CP la BMW 316d, respectiv de 105 kW/143 CP la BMW 318d. Ca nouă versiune entry-level printre modelele cu motorizare pe benzină, BMW 320i dispune de o putere maximă de 135 kW/184 CP.

Pachetul M Sport pentru noul BMW Seria 3 Sedan este şi el prezentat alături de noile motoare. De asemenea, se aruncă o privire şi spre alte versiuni de propulsoare: BMW va oferi sistemul inteligent de tracţiune integrală xDrive pentru noua generaţie a sedanului sportiv. În plus, BMW ActiveHybrid 3 va fi prezentat la Geneva: lansare pe piaţă va avea loc în lunile următoare.

Noi motoare pentru BMW Seria 1: BMW 116d EfficientDynamics Edition cu nivel al emisiilor CO2 de 99 g/km.
La doar câteva luni după lansarea pe piaţă - cu succes - a noului BMW Seria 1, gama de motoare a modelului compact va fi extinsă prin includerea a trei motoare cu patru cilindri. Poziţia de cea mai puternică variantă cu motor pe benzină va reveni modelului BMW 125i, al cărui propulsor cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, dezvoltă un maxim de 160 kW/218 CP, în timp ce cuplul maxim va fi de 310 Nm. Modelul cu cea mai puternică motorizare diesel va fi 125d, care va avea aceeaşi putere maximă şi un vârf al curbei de cuplu de 450 Nm. Tehnologia BMW TwinPower Turbo include un turbocompresor în mai multe etape şi cea mai nouă generaţie a injecţiei directe common-rail.

Noul lider al gamei de modele BMW în ceea ce priveşte eficienţa va fi şi el prezentat la ediţia 2012 a Salonului Auto de la Geneva. BMW 116d EfficientDynamics Edition este propulsat de un motor diesel de 85 kW/116 CP, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h se realizează în 10,5 secunde, iar consumul mediu de combustibil, în ciclul de testare EU, este de 3,8 litri per 100 kilometri. Cu un nivel al emisiilor CO2 de 99 grame per kilometru, BMW 116d EfficientDynamics Edition stabileşte un nou punct de referinţă în reducerea continuă a emisiilor din trafic. În premieră, un nivel al emisiilor CO2 exprimat cu două cifre poate fi combinat cu plăcerea condusului specifică modelelor BMW.

Noile modele vor debuta şi în România o dată cu Salonul Auto de la Geneva, de la 1 martie. Noul 116d EfficientDynamics este disponibil pentru 21000 Euro fără TVA, la fel ca versiunea standard 116d, 125i - 26100 Euro fără TVA şi 125d - 28400 Euro fără TVA.

Perspective exclusiviste pentru un model unic: noul BMW X6.
Anumite modificări de design şi noi particularităţi atractive în programul de dotări oferă modelului BMW X6 un profil şi mai rafinat. În continuare singurul Sports Activity Coupé din lume, automobilul beneficiază de un nou impuls pe drumul spre succes. Peste 150.000 de unităţi BMW X6 au fost vândute pretutindeni în lume după lansarea pe piaţă.

În ceea ce priveşte imaginea frontală a noului BMW X6, prezenţa puternică este accentuată şi mai intens printr-un design aparte al grilei BMW a radiatorului şi de noua poziţionare a proiectoarelor de ceaţă. Stopurile, şi ele modificate, reflectă şi mai clar designul nocturn caracteristic mărcii. În plus, noul BMW X6 este singurul automobil din cadrul gamei BMW X care este disponibil - opţional - cu faruri LED adaptive cu începere din primăvara 2012.

Redefinirea mobilităţii individuale: BMW i3 Concept şi BMW i8 Concept.
Continuarea constantă a strategiei de dezvoltare BMW pentru mobilitate cu caracter durabil este susţinută în cadrul Salonului Auto de la Geneva 2012 prin prezentarea BMW i. BMW i3 Concept şi BMW i8 Concept oferă introspecţii concrete în modelele aflate în prezent în faza de dezvoltare pentru producţia de serie. BMW i3 va fi produs la uzina BMW din Leipzig în 2013, urmând a fi primul automobil premium din lume care va avea propulsie electrică. Startul producţiei de serie a modelului BMW i8 va urma la scurt timp după aceea. Maşina sport cu transmisie hibrid plug-in va fi lansată pe piaţă la începutul anului 2014.

Mai multă plăcere a condusului, mai multă personalitate: accesorii BMW originale.
Ocazii atractive de personalizare, orientate constant spre un stil sportiv, sunt oferite de un nou program în sectorul produselor BMW M Performance. Din primăvara 2012, produsele BMW M Performance ce privesc trenul de rulare, suspensia, aerodinamica şi cockpitul vor fi disponibile pentru BMW Seria 5 Sedan, noul BMW Seria 3 Sedan şi noul BMW Seria 1. Componentele ce pot fi montate au fost dezvoltate în strânsă colaborare cu BMW M GmbH şi fac parte din programul Original BMW Accessories. Acestea îmbunătăţesc dinamica, dar pun şi o amprentă specială pe stilul sportiv în ceea ce priveşte aspectul şi stilul interior al fiecărui automobil.

În plus, în cadrul gamei Original BMW Accessories vor fi prezentate mai multe dotări noi care au fost concepute special pentru noile BMW Seria 1 şi BMW Seria 3 Sedan. Din primăvara 2012, o varietate de produse va fi disponibilă pentru personalizare specială, cu un design armonizat pentru a se potrivi particularităţilor BMW Lines disponibile la aceste modele. Gama pentru BMW Seria 1 este orientată spre Sport Line şi Urban Line. Produsele pentru BMW Seria 3 Sedan se adresează variantelor Sport Line, Luxury Line şi Modern Line.

Cele mai recente inovaţii BMW ConnectedDrive.
Cele mai recente inovaţii BMW ConnectedDrive optimizează suplimentar confortul, siguranţa şi infotainment din interiorul maşinii. Serviciile BMW Live oferă o selecţiune din programul BMW Online existent. Conexiunea online necesară este realizată prin telefonul mobil al clientului. Prezentarea din cadrul Salonului Auto de la Geneva va include o gamă extinsă de funcţii ale opţiunii Apps. Aceasta permite posesorilor de Apple iPhone să utilizeze în automobil dotări precum funcţie web radio sau servicii precum Facebook şi Twitter. Inovatoare, funcţia de asistare a fazei lungi împotriva orbirii este şi ea prezentată pentru noul BMW Seria 3 Sedan.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii