Mai moderne si mai inovatoare ca oricand, noile modele CITROËN BERLINGO MULTISPACE si CITROËN JUMPY MULTISPACE beneficiaza de un facelift, dobandind un design nou, in perfecta coerenta cu restul gamei, si de echipamente noi CRÉATIVE TECHNOLOGIE. Fiecare model in categoria sa aduce solutii si mai adaptate nevoilor utilizatorilor, care evolueaza in permanenta. Incepand de acum, termenul „MULTISPACE” va fi folosit pentru a ilustra toate versiunile de pasageri ale modelelor CITROËN NEMO, BERLINGO si JUMPY.

NOUL CITROËN BERLINGO MULTISPACE
NOUL CITROËN BERLINGO MULTISPACE este descendentul primului vehicul de tip « ludospace » din istorie. Comercializat de la lansarea sa in 1996 in aproape 1,4 milioane de exemplare in versiunea de pasageri, CITROËN BERLINGO se situeaza in mod constant pe primele locuri in clasamentele de vanzari din Europa. Constient de succesul de pana acum, CITROËN BERLINGO COMBI devine « MULTISPACE », dar aceasta nu este singura schimbare…

Stil si personalitate
De la prima vedere, NOUL CITROËN BERLINGO MULTISPACE se dovedeste mai modern, mai puternic, mai expresiv, mai ales datorita evolutiilor stilistice de care a beneficiat, in deplin acord cu codurile actuale de design ale marcii. Partea frontala a noului CITROËN BERLINGO MULTISPACE dobandeste o grila largita si mai rotunjita pentru a incorpora noua sigla, care se prelungeste pana la faruri. Acestea isi pastreaza forma initiala, dar dobandesc noi functii. Semnalizatoarele, de exemplu, se situeaza acum in partea laterala a blocului optic, fiind puse in evidenta de segmente albastre, ceea ce ii confera o personalitate si mai puternica.

Partea de jos a grilei, aliniata cu bara de protectie, poate fi dotata cu lumini suplimentare integrate in proiectoare pentru mai multa vizibilitate in viraje, iar noile faruri cu LED, constituie o semnatura luminoasa diurna inedita. Priza de aer frontala a fost largita pentru a conferi mai multa stabilitate vehiculului, iar vehiculului, iar noi detalii cromate subliniaza proiectoarele de ceata. Pe anumite niveluri de echipare, este disponibila optiunea Black Pack, care presupune personalizarea cu negru onix a partii superioare a grilei frontale, a carcasei retrovizoarelor exterioare, a protectiilor laterale si a detaliului ce subliniaza placa de inmatriculare din spate. Din profil, evolutiile se observa in primul rand in design-ul oglinzilor retrovizoare exterioare. Acestea sunt mai aerodinamice, permitand astfel reducerea consumului de carburant si implicit a emisiilor de CO2, dar pastrand totodata un nivel optim de vizibilitate. In functie de nivelul de echipare, noile capace de roti «Airflow» contribuie la acelasi obiectiv de reducere a consumului si emisiilor. Pe nivelul 3 de echipare, geamurile laterale din randul 2 vor fi marcate cu monograma « EXCLUSIVE ».

Si in partea din spate, identificare noului CITROËN BERLINGO MULTISPACE este imediata prin aparitia monogramei « MULTISPACE » ce subliniaza denumirea « BERLINGO » , precum si datorita noii sigle a Marcii. Pe versiunile dotate cu fereastra rabatabila pe portiera spate, stopurile sunt fumurii. Noul CITROËN BERLINGO MULTISPACE este disponibil in 9 culori de caroserie, dintre care 2 nou intrate in aceasta gama : brun « Nocciola » si albastru « Belle-île ». La interior, combinatiile de culori si materiale au fost revazute si imbunatatite pe fiecare nivel de echipare pentru a-i conferi habitaclului un aer de modernitate.

Configurare inteligenta si conviviala
Dincolo de stilul atragator, noul CITROËN BERLINGO MULTISPACE se remarca si prin arhitectura sa care ii confera simultan robustete, caracter practic si habitabilitate. Acesta pune la dispozitia familiei volumul si configurarea inteligenta a unui vehicul comercial.

Noul CITROËN BERLINGO MULTISPACE adapteaza inteligent acest volum, situandu-se cu mult deasupra competitorilor sai in aceasta privinta. Modelul propune astfel pana la 7 locuri, care pot fi independente in randurile 2 si 3 pentru un confort sporit al pasagerilor, in timp de principalii sai concurenti nu propun decat varianta bancheta pe randul al 2-lea de scaune. Inaltimea interioara generoasa permite adaugarea optiunii Modutop, o veritabila exclusivitate CRÉATIVE TECHNOLOGIE. Aceasta optiune, de inspiratie aviatica, presupune un plafon vitrat segmentat, spatii de depozitare multiple pe plafon, un dublu acces la portbagaj, prize de ventilatie si iluminare individuale pentru pasagerii spate. Portbagajul integrat in Modutop este accesibil, datorita unei lunete rabatabile, si din exterior, pentru a facilita incarcarea.

Dinamism si respect fata de mediu printr-o oferta cu emisii de 125g de CO2/km
In ceea ce priveste motorizarile si transmisiile, noul CITROËN BERLINGO MULTISPACE propune o gama performanta atat din punct de vedere al prestatiilor dinamice cat si al respectului fata de mediul inconjurator. Optand pentru tehnologia micro-hibrid e-HDi asociata unei cutii de viteze manuala pilotata in 6 trepte, emisiile de CO2 sunt limitate la 125g/km. Dincolo de beneficiul ecologic, exista insa si un avantaj ergonomic legat de acest grup propulsor, care deriva din absenta totala a schimbatorului de viteze din habitaclu, ceea ce elibereaza complet spatiul intre pasager si sofer, schimbarea vitezelor realizandu-se cu ajutorul unei manete situate pe plansa de bord. In versiunea cu 5 locuri, motorizarile HDi 75 CP si HDi 90 CP inregistreaza emisii de CO2 inferioare valorii de 135g/km, fata de 139g inregistrate precedent. Acest castig se datoreaza imbunatatirilor aerodinamice cum ar fi noul model de jante « Airflow » sau de retrovizoare exterioare. Motorul HDi 110 devine HDi 115 pentru prestatii dinamice imbunatatite.

NOUL CITROËN BERLINGO MULTISPACE este disponibil in patru niveluri de echipare:
„ATTRACTION”, „CONFORT” si versiunea de top „EXCLUSIVE”. Exista in continuare si versiunea „XTR” care dispune de o suspensie inaltata cu 10 mm, de un scut de protectie sub motor si de un pachet caroserie specific (praguri ranforsate si protectii) pentru familiile aventuriere.

NOUL CITROËN JUMPY MULTISPACE
La fel ca si predecesorul sau, noul CITROËN JUMPY MULTISPACE imbina spatiul folosit foarte rational, cu standarde inalte de confort la bord si, in special, cu pozitia de condus apropiata de cea dintr-un monovolum. Un adevarat vehicul cu design modular, noul CITROËN JUMPY MULTISPACE poate acomoda pana la 9 pasageri, carora le ofera un nivel de confort demn de segmentul monovolum, dar pastrand in acelasi timp destul spatiu in portbagaj: 553 de litri sub tableta.

Stil si personalitate
La fel ca noul CITROËN BERLINGO MULTISPACE, modelul JUMPY are o parte frontala complet noua. De exemplu, grila cromata, mai lata, a fost redesenata, incluzand acum si noul logo-ul Citroën, care se intinde pana la faruri. Noua identitate a Marcii este vizibila si in partea din spate unde noul semn distincitv MULTISPACE, pozitionat sub logo-ul JUMPY, arata clar apartenenta acestui vehicul la cele de pasageri ale Marcii. In plus, este disponibila si o culoare noua de caroserie, Brun Hickory, care completeaza restul gamei de culori disponibila pentru acest model. Restilizarea noului CITROËN JUMPY MULTISPACE este si o oportunitate pentru a aduce imbunatatiri in ceea ce priveste nivelurile de echipare ale acestui model. Pentru nivelul „EXCLUSIVE”, de exemplu, este disponibil in standard limitatorul de viteza, sistemul de pilot automat, senzorii de parcare spate, geamurile spate fumurii, portbagaj cu suprafata vitrata, un pachet complet de elemente in culoarea caroseriei – bare de protectie si baghete laterale – si jante de aliaj de 16 inch. Cel de-al treilea nivel de echipare ofera acum o noua optiune, denumita Acces Direct, care este destinata in special celor care folosesc acest vehicul pentru transporturi intre hotel si aeroport. In aceasta noua configuratie cu 7 sau 8 locuri, scaunul din dreapta, de pe al doilea rand, a fost indepartat pentru a elibera calea de acces catre locurile din randul trei. Un covoras special este amplasat in zona de acces.

Liniste si confort
Pentru o experienta cat mai sigura si mai relaxanta in orice circumstante, noul CITROËN JUMPY MULTISPACE este dotat, optional, cu un sistem de monitorizare al presiunii in pneuri si cu sistemul Grip Control. Acest sistem avansat anti-derapaj se adapteaza conditiilor de drum si optimizeaza tractiunea in orice situatie. Folosind un selector amplasat pe bord, in stanga volanului, soferul poate alege unul dintre cele patru moduri disponibile, in functie de conditiile din trafic: normal, teren accidentat, zapada sau nisip.

Performanta si versatilitate
Noul CITROËN JUMPY MULTISPACE este disponibil acum cu o cutie automata cu sase trepte care reflecta perfect caracterul sau confortabil si versatil. Aceasta cutie de viteze automata este disponibila cu motorul HDi 160. Maneta schimbatorului de viteze este montata pe bord, oferind o pozitie mai ergonomica in timpul condusului. Cutia de viteze manuala este disponibila pentru urmatoarele motorizari: HDi 95, HDi 125 si HDi 160.

Pentru toate versiunile de motorizare ale NOULUI CITROËN JUMPY MULTISPACE s-au facut eforturi considerabile in ceea ce priveste reducerea emisiilor de CO2. In acest sens, sub caroserie au fost montate panouri aerodinamice, iar functia "volt control" actioneaza asupra alternatorului, optimizand procesul de management al incarcarii bateriei.

Noul CITROËN JUMPY MULTISPACE este disponibil in patru niveluri de echipare: „ATTRACTION”, „CONFORT”, „OCEANIC” - un concept aflat la granita dintre un monovolum si un vehicul recreational conceput pentru expeditii inopinate, si EXCLUSIVE”, versiunea dedicata celor mai pretentiosi clienti.

Sursa: Citroen Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii