Cu peste 180.000 de vehicule  comercializate de la lansare pana in prezent, istoria gamei DS continua la Salonul Auto de la Geneva prin prezentarea conceptului Citroën DS4 Racing. Ca si in cazul modelului DS3 Racing, inginerii de la Citroën Racing si echipa de design si-au unit fortele  pentru a-i oferi modelului DS4 o imagine in stilul departamentului de competitii al marcii.

Prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva, acest concept reuneste atribute 100% Racing. Sasiul este cu 35 de mm mai jos fata de versiunea de serie, are un ecartament mai larg cu 55 mm in partea din fata si cu 75 mm in spate si integreaza elemente sportive precum priza de aer, spoiler fata, garda la sol miscorata si aripi largite. Citroën Racing a optimizat motorul 1,6 THP pentru a dezvolta 256 CP, adica 160 CP/litru, un record pentru o masina de serie.  Aceasta performanta spectaculoasa este dublata de emisiile de  CO2 limitate la 155  g/km.

Inginerii Citroën Racing au reproiectat de asemenea sasiul si trenul de rulare. Conceptul este dotat in fata cu etriere fixe in 4 pistoane, cu discuri specifice de 380 mm in diametru si cu pneuri de mari dimensiuni, de 19’’ (235/40).

O alta caracteristica impresionanta a conceptului Citroën DS4 Racing este vopseaua cu efect gri mat texturat, o premiera in lumea auto. Particulele de vopsea capteaza lumina in stil diferit punand si mai mult in valoare liniile caroseriei conceptului, culoarea fiind sobra, moderna si robusta, ideala pentru o masina sport. Pentru a rafina designul exterior, Citroën DS4 Racing Concept dezvaluie un plafon in doua tonuri de culoare si jante bicolore cu un design aparte.

Sursa: Citroen Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii