CX-5 va fi echipat cu cele mai uşoare spoilere din lume.

Bucureşti, 10 februarie 2012 – Mazda Motor Corporation a dezvoltat în colaborare cu Japan Polypropylene Corporation, un material pe bază de răşină pentru componente, care are aceeaşi rigiditate ca şi reperele confecţionate din materiale convenţionale, dar o greutate semnificativ mai redusă. Prin folosirea acestui material inovator, piesele construite sunt mai subţiri, astfel utilizându-se cu mult mai puţine resurse în procesul de fabricaţie. Dacă noua răşină este utilizată atât la spoilerul frontal, cât şi la cel posterior, se obţine o reducere a greutăţii totale cu aproximativ 20%.    În procesul de construcţie, grosimea redusă duce şi la scurtarea timpului de răcire pentru etapa de injecţie, iar prin folosirea tehnologiei asistate de computer (CAE) s-a optimizat şi canitatea de material. În consecinţă, timpul de turnare, anterior de 60 de secunde, a fost înjumătăţit, permiţând şi reducerea energiei consumate în procesul tehnologic.

Mazda are ca obiectiv introducerea celor mai uşoare spoilere din clasă* folosind răşina pentru noul SUV CX-5, ce va fi disponibil din această primăvară, precum şi pentru modelele viitoare.

Greutatea spoilerului are un impact important asupra economiei de combustibil şi a performanţelor de condus. Totodată, spoilerele au funcţii multiple, necesitând atât un nivel ridicat de rigiditate, pentru a absorbi energia de impact, cât şi proprietăţi de vopsire şi modelare necesare pentru realizarea design-ului exterior.

Mazda a combinat două componente cu proprietăţi diferite ce se regăsesc în polipropilenă şi cauciuc şi a reuşit să le distribuie într-o structură compusă din două straturi, în concordanţă cu funcţiile necesare pentru suprafaţa şi interiorul spoilerului. Rezultatul este o suprafaţă cu aderenţă perfectă pentru vopsire la exterior şi o zonă cu rigiditate crescută la interior.

Mazda rămâne dedicată obiectivului de reducere a greutăţii autovehiculelor şi îmbunătăţirii performanţelor dinamice pentru a le oferi clienţilor plăcerea de a conduce şi performanţe excepţionale de mediu şi de siguranţă.

* Vehicule din aceeaşi clasă cu o capacitate cilindrică între 1500 şi 2000 cm3 (sursa Mazda Februarie)

Sursa: Mazda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii