In anul 2011 s-au inregistrat peste 500.000 de plati prin SMS a parcarii in sistemul TPark® operat de PICONET in Timisoara, Oradea si Satu Mare. In 2011 peste 150.000 de persoane au preferat solutia de plata a parcarii prin SMS fata de metodele traditionale de incasare a banilor. Cresterea este de aproape 3 ori mai mare ca in anul precedent (2010).

Solutia de plata a parcarii prin SMS a fost introdusa in premiera in Romania de catre PICONET in anul 2006 in Timisoara, in paralel cu o solutie de validare telefonica pe baza de voucher pre platit. Din 2008 solutiile au fost extinse in Oradea, iar din 2011 se poate plati parcarea prin SMS in Satu Mare. In prezent metoda de plata a parcarii prin SMS este disponibila pentru utilizatorii retelelor de telefonie mobila Orange si Vodafone.

Pentru anul 2012 PICONET va extinde solutia de plata a parcarii prin SMS si in alte orase, incepand cu Resita in luna martie si va imbunatati aplicatia de control a parcarii. In prezent aplicatia de control functioneaza pe telefoane cu sistemul de operare Android sau care suporta tehnologia Java. Noua versiune a aplicatiei se bazeaza pe tehnologia OCR (optical character recognition) si va simplifica procesul de verificare.

“Estimam ca in 2012 va continua cresterea utilizarii solutiei de plata a parcarii prin SMS intr-un ritm asemanator cu 2011 si vom depasi pragul de un milion de tranzactii procesate” a declarat Dan Holotescu, administrator PICONET.

Sistemul TPark® de plata a parcarii prin SMS presupune trimiterea unui mesaj SMS de catre sofer cu numarul de inmatriculare al autoturismului la un numar scurt. Astfel administratorul de parcare inregistreaza plata pentru perioada de timp si locatia parcarii asociata numarului scurt (o ora, 90 minute sau toata ziua) si poate verifica validitatea parcarii cu o aplicatie de smartphone.

Despre PICONET
PICONET este o companie romaneasca fondata de un grup de pasionati de software din Timisoara in anul 2003. Piconet este liderul solutiilor de plata a parcarii prin SMS din Romania. Sistemul TPark® a fost lansat in Timisoara in 2006, apoi introdus in Oradea in 2008 si in Satu Mare in 2011. PICONET a dezvoltat si intretine sistemul TPark® de plata a parcarii prin SMS oferit ca SoftwareAsAService (SaaS) administratorilor de parcari.

Sursa: Piconet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii